Вхід | Реєстрація

Гроші не встигають витрачати

Гроші не встигають витрачати
На традиційній зустрічі керівників району з представниками засобів масової інформації говорили про заготівлю продовольчого зерна в регіональний фонд, про різке скорочення надоїв молока в районі та про підготовку до святкування 170-річчя Михайла Драгоманова.
Щодо заготівлі зерна голова Гадяцької РДА Володимир Беседа пояснив, що згідно з розпорядженням Президента України та губернатора Полтавщини за кожним районом закріплений відповідний план укладення угод із сільгоспвиробниками. Поставки продуктового зерна пшениці ІІ і ІІІ класу в регіональний фонд проводяться для забезпечення стабільної ціни на соціальний хліб протягом року, до наступного врожаю. «Так склалося, на жаль, що зерна ІІ і ІІІ класу у нашому районі практично немає, – зауважив Володимир Миколайович. – Та не дивлячись на це,  ми своє завдання, а це 1700 тонн, виконаємо. Фактично договори із хлібопекарнями та сільгоспвиробниками за участю райдержадміністрації та районної ради підписані. Хоча це дуже складне питання, особливо транспортування зерна».
Різке скорочення надоїв молока в районі пов’язане із зміною власників, та не відпрацьовані деталі по забезпеченню калорійного годування корів. Керівники району шукають вирішення цієї проблеми на рівні особистих зустрічей з новими власниками.
«Непорозумінь з керівництвом немає, – говорить голова райдержадміністрації. – Але ж необхідної кількості тих кормів, яка повинна забезпечити збільшення надоїв молока, поки що немає. А у народі кажуть, що молоко у корови на язиці».
Зустріч із журналістами керівники району провели в Лесиному гаї, тож медійники на власні очі могли побачити зроблену роботу по підготовці святкування 170-річчя Михайла Драгоманова. Тут робота дійсно кипіла. Робітники приватного підприємства, керівником якого є депутат міської ради Руслан Савченко, старанно укладали тротуарну плитку. Велика робота проведена по облаштуванню місця у Лесиному гаї, де 30 вересня пройдуть урочистості. Керівники району з журналістами пройшлися новими доріжками до обладнаних криниць, амфітеатру, пам’ятного знаку та майданчику, де буде встановлена культова споруда – дерев’яний будиночок.
«Близько 2 млн. грн. виділено із державного бюджету рішенням обласної ради на ремонт доріг, – каже голова районної ради Олександр Міняйло. – Усі ці кошти ми вирішили повернути на місто. Близько 300 тис. грн. виділено з районного бюджету і 50 тис. грн. – з міського. Зробимо ремонт того, що можемо зробити, а потім зробимо акцент на села».
У райцентрі ремонтуються дороги. За словами керівників, будуть зроблені роз’їзди по об’їзній дорозі (вул. Західна), щоб розвантажити вулицю Тельмана, особливо у базарний день. Ремонт доріг проведуть по Першотравневій, Вокзальній, частині вулиць Набережна Псла, Набережна Груні.
Під час зустрічі говорили і про строки введення в експлуатацію кіноконцертного залу «Дружба».
«Роботи там проводяться, – наголосив Володимир Миколайович. – Гроші є, з держбюджету нам вдалося «вирвати» 2,6 млн. грн. Думаю, що Новий рік будемо святкувати у новому залі. На сьогодні оголошені тендери на закупівлю глядацьких крісел, обладнання озвучення-освітлення, і вже найближчими днями визначиться переможець тендеру по закупівлі одягу сцени. Ми готуємося до проведення у нас чемпіонату України з гирьового спорту серед ветеранів. Ініціатором його проведення виступив Микола Брикін, а ми цю ініціативу підтримали».
Володимир Беседа наголосив, що в цьому році гадячани зможуть поплавати і у басейні. І хоча будівельні роботи на цьому об’єкті проходять не надто швидкими темпами, та будівельники запевнили, що встигнуть у запланований строк.
Стосовно будівельно-ремонтних робіт, Олександр Міняйло повідомив, що завершується ремонт дитячого відділення Гадяцької ЦРЛ.
«Кожного року будемо проводити капремонти одного з відділень райлікарні, – зауважив Олександр Васильович. – А якщо добудуємо «Дружбу», то тоді і два відділення зможемо відремонтувати. Я мало працюю у бюджетній сфері, та у цьому році ми зіткнулися з проблемою освоєння виділених коштів. Щодня за них питають, мовляв, ви просили – освоюйте, а будівельники не встигають. Гроші є, а потужностей у будівельних організаціях не вистачає».
Такий темп робіт став можливий завдяки підтримці обласної влади. За кошти обласного бюджету проводиться й реконструкція каналізаційного колектора та будівництво очисних споруд.
«Названі факти говорять про те, що голова облдержадміністрації та голова обласної ради прихильно ставляться до Гадяцького району, – підсумував зустріч Володимир Беседа. – Обласне керівництво бачить, що ми не сидимо, склавши руки».

Автор: Альона Глік, www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 вересня 2011, 14:50 | Гадяч | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації