Вхід | Реєстрація

Полтава продовжує наближатися до європейських стандартів

Так два медичні заклади міста носять звання «Лікарні, доброзичливої до дитини». Про ці і не тільки надбання говорили на прес-конференції представники міської галузі охорони здоров'я.
Пріоритетний напрямок полтавської медицини – підтримка материнства і дитинства – став темою прес-конференції полтавських медиків. Зокрема, зазначив начальник міського управління охорони здоров'я Сергій Котов, Полтава одним з перший міст України мала можливість перейти на нові критерії живонародженості і рятувати життя немовлят.
Сергій Котов, начальник міського управління охорони здоров'я:
- Було прийняте рішення депутатським корпусом і ми одними з перших в Україні придбали апарат штучноїх вентиляції легень, так званий високочастотний апарат ШВЛ, який допомогає виходжувати, роздмухувати легені у немовлят вагою від 500 грамів.
Окрема робота медиками проводиться і щодо роботи поліклініки, дружньої до молоді.
Людмила Пономаренко, головний лікар дитячої міської клінічної лікарні:
- Вона заявила про себе як центр, де акомульовано всі проблеми дітей, починаючи з 10-ти річного віку по підліткового, нині ми його продовжили до 24 років. Це і поведінка, і профілактика всіх тих негативних моментів, СНІДу, паління, які зустрічаються у дітей даної вікової групи.
Для планування вагітності і народження здорового покоління при лікувальних закладах міста працюють кабінети планування сім'ї, школи відповідального батьківства. Також медики фіксують збільшення кількості партнерських пологів.
Сергій Котов, начальник міського управління охорони здоров'я:
- Ми намагаємося, щоб максимально більше майбутніх мам мали можливість народжувати в присутності своїх партнерів, своїх чоловіків, близьких людей. І нічого поганого в цьому не бачимо. Раніше це сприймалося більш негативно, але зараз, за підсумками 9 місяців, 70-75% народжують з партнерами.
Серед іншого, доповідачі відмітили і допомогу в роботі подарованих містом та спонсорами медичних апаратів. Зокрема, для дітей - ультразвукового скальпелю і лапароскопічної стійки, які дозволяють зробити цілий ряд малотравматичних і органозберігаючих оперативних втручань.

Автор: Крістіна Криженко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 грудня 2009, 11:58 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації