Вхід | Реєстрація

Кримінальна міліція у справах дітей завжди допоможе!

“Захист неповнолітніх громадян України від посягань на їхню свободу, життя і здоров’я,” – основна тема правового уроку, що був проведений Олександром Караманом, начальником кримінальної міліції у справах дітей Октябрського РВ ПМУ ГУМВС, з учнями Полтавського технічного училища № 17 міста Полтави.
У сучасному суспільстві безліч невирішених нагальних проблем. Сумно, що іноді поза увагою залишаються саме діти. Негативний вплив вулиці, телебачення призводить до зростання дитячої злочинності. Компенсувати нестачу уваги батьків та суспільства досить часто доводиться працівникам кримінальної міліції у справах дітей.
Олександр Юрійович у своїй лекції велику увагу приділив питанню щодо зникнення неповнолітніх. Діти йдуть з дому з різних причин, і дуже часто такі вчинки є неосмисленими та ґрунтуються лише на почутті молодого егоїзму та спробі проявити своє “Я”.
Як приклад, Олександр Караман розповів учням про випадок, що трапився нещодавно. До чергової частини Октябрського райвідділу міліції звернулися стривожені батьки однієї з учениць цього ж навчального закладу із заявою про зникнення своєї доньки. До розшуку дитини терміново було залучено значну кількість міліціонерів, оскільки повідомлення про зникнення дитини у міліції є надзвичайною подією. Всю ніч правоохоронці наполегливо працювали, аж поки на ранок не знайшли дівчинку у залі відпочину на автовокзалі міста Полтави.
Зрозумілого пояснення своєї поведінки дівчинка так і не озвучила. Наразі мати неповнолітньої дівчинки притягнута до адміністративної відповідальності за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення – неналежне виконання батьківських обов’язків.
“Якими б дорослими себе не відчували підлітки, але за їх вчинки повну відповідальність несуть батьки,” – зауважив Олександр Юрійович.
На сам кінець зустрічі Олександр Караман запропонував дітям у разі виникнення будь-яких правових питань, не зволікати та звертатися до співробітників кримінальної міліції у справах дітей Октябрського РВ міста Полтави.

Автор: Світлана Росса, помічник начальника Октябрського РВ ПМУ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 грудня 2009, 14:49 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації