Вхід | Реєстрація

День працівників лісу

День працівників лісу
У третю неділю вересня відзначається професійне свято людей, які своєю благородною працею примножують наші лісові багатства і сприяють їх раціональному використанню.
Ліс – наше найбільше природне багатство, запорука екологічної безпеки, пріоритетна складова народногосподарського комплексу і основа економічної стабільності країни.
Збереження, примноження, дбайливе і раціональне використання цього безцінного національного скарбу – обов’язок не тільки лісництва, але й суспільства. Лісу потрібний мудрий і дбайливий господар. Саме так можна сказати про працівників Гадяцького лісгоспу, до яких ми і завітали напередодні свята. Привітно зустрів нас Євген Шеремет, директор державного підприємства «Гадяцьке лісове господарство» Полтавського обласного управління  лісового та мисливського господарства.
Гадяцький лісгосп був створений у 1940 році згідно рішення колишнього Раднаркому СРСР за рахунок лісів державного значення (урочищ «Гадяцький бір» і «Терновий кущ») та лісів місцевого значення Гадяцького, Зіньківського, Лохвицького, Петрівсько-Роменського і Сенчанського районів у складі 5 лісництв.
«18 вересня вся Україна  святкує професійне свято – День працівника лісу, – в тому числі і Гадяцький лісгосп. Для мене це вже 25 свято, рівно скільки я працюю в лісовій галузі. Можна сказати, що пішов по стопах батька, який також працював в лісовому господарстві. Відразу після закінчення технікуму став працювати лісником, потім майстром лісу, лісничим, головним лісничим, а зараз очолюю керівну посаду.
Що можна розповісти про підприємство. Воно є одним з найстаріших в Полтавській області», – говорить Євген Шеремет.
На сьогоднішній час у складі Гадяцького лісгоспу знаходяться 6 лісництв. А саме: Гадяцького району – Краснолуцьке, Лютенське, Вельбівське, Безвіднянське, та Зіньківського району – Бірківське та Зіньківське лісництва.
Працює наразі в лісовій галузі 260 працівників. За словами Євгена Борисовича, це велика, злагоджена команда, якою він дуже задоволений. «Хотілося б відзначити таких працівників, як лісничого Вельбівського л-ва Олексія Ющенка, лісничого Лютенського л-ва Володимира Селюка, лісничого Безвіднянського л-ва Олександра Пишняка.
У 2011 році Гадяцьким лісгоспом було створено 160 га лісових культур в Держлісфонді і 171 га  на землях запасу сільських рад, які вийшли з під с/г угідь як не рентабельні. «З кожним роком ми збільшуємо кількість лісових культур», – говорить Євген Шеремет.
Деревом забезпечують не тільки внутрішній ринок,  а й експортують у Китай, Польщу, Германію і т. д.
«Хотілось би привітати всіх зі святом. Від душі побажати  міцного здоров’я, благополуччя, злагоди, достатку. Хай буде щасливою доля, в оселі панують добро і любов. Мудрості й терпіння, сили вам та творчої праці, здійснення задумів та віри у світле майбутнє», – звернувся з привітальними словами Євген Шеремет.
Редакція газети «Базар Медіа в Україні» приєднується до привітальних слів та бажає працівникам лісового господарства подальшого процвітання.

Автор: Юлія Кримовська


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 вересня 2011, 14:56 | Гадяч | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації