Вхід | Реєстрація

Святкування Дня Миру в Кременчуці

Святкування Дня Миру в Кременчуці

21-го вересня в парку Миру Автозаводської районної ради пройшов урочистий захід до Всесвітнього Дня Миру «Голос Гонгу Миру». На свято зібралися ветерани війни, депутати, школярі та студенти, мешканці міста, діти з багатьох міст України, які приїхали до Кременчука на асамблею юних дипломатів.
Серед почесних гостей - мер Кременчука Олег Бабаєв, перший заступник голови Полтавської обласної ради Володимир Онищенко, голова Автозаводської районної ради Володимир Коваленко, голова Крюківської районної ради Андрій Коваленко, президент АСМБР, представник Міжнародного комітету Миру в Україні Андрій Мельник, посол республіки Індонезії в Україні пані Нінінг Сунінгсіх Рахадіат, посол королівства Малайзії в Україні пан Чуа Теонг Бан, генеральний консул республіки Польща в Харкові пан Ян Гранат.
Урочистості почалися з покладання квітів керівниками міста та поважними гостями до Меморіального комплексу Алеї слави парку Миру. Символічним було привітання кременчужан з Міжнародним Днем Миру керівниками міста та послами іноземних держав з трибуни Гонгу Мира, який був встановлений у Кременчуці рік тому.
Як відмітив міський голова Олег Бабаєв, Кременчук є одним з 9-ти міст у світі, де встановлений Гонг Мира, і кременчужани заслужили, щоби цей Гонг, був встановлений саме в нашому місті. Він зауважив, що Міжнародний комітет Миру в Джакарті дозволяє встановлювати Гонг Миру тільки в одному із міст країни.
Представник Міжнародного комітету Миру в Україні Андрій Мельник відмітив, що Гонг Миру є символом боротьби за мир, боротьби проти тероризму, ксенофобії, та расової нетерпимості. Він заявив що пишається тим, що саме Кременчук був обраний для встановлення Гонгу Мира в Україні, та відмітив величезний внесок голови Автозаводської районної ради Володимира Коваленка в справу отримання Кременчуком Гонгу Мира. Андрій Мельник висловив впевненість у тому, що Кременчук стане центром проведення всеукраїнських та міжнародних форумів прихильників ідей миру.
Перед зібранням виступили творчі колективи Палацу культури «Нафтохімік». У «хвилину мовчання» в пам'ять про загиблих у боротьбі за мир всі схилили голови. На завершення заходу діти випустили в небо білих голубів, які символізують мир у всьому світі, та багато білих і блакитних повітряних кульок.


Автор: Віктор Крук


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 вересня 2011, 14:49 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації