Вхід | Реєстрація

Чоловіка забили бітами за кілька каністр дизпалива

Чоловіка забили бітами за кілька каністр дизпалива
Сліди від чоловічого взуття та протектора колес від велосипеда, напрямок яких веде в бік ставка виявили на місці скоєння розбійного нападу оржицькі правоохоронці, які прибули на місце злочину. Біля ставка слід взуття та велосипеда обірвався. Проте залишився слід протектора шин автомобіля (як встановили потім оперативники – марки «Газель»).
За словами першого заступника начальника Оржицького райвідділу міліції Сергія Лябах, вжитими оперативно-розшуковими заходами зловмисники були викриті. Усі вони мешканці села Пулинці Лубенського району. Дане село межує з селом Черевки Оржицького району через ставок, біля якого і були виявлені загадкові сліди.
Як встановили працівники міліції, в ніч на 29 серпня, група з чотирьох осіб з бітами та газовими балончиками прибули на територію тракторної бригади для скоєння крадіжки дизпалива з баків сільськогосподарської техніки. Для кращої конспірації чоловіки обрали тракторну бригаду в сусідньому районі, сподіваючись на те, що їх на Лубенщині ніхто не шукатиме.
Територію даної бригади 28-річний Артем (ім’я змінено, - від авт.) знав досконало, оскільки в цьому році він вже «навідувався» сюди за гербіцидами на суму 35 000 гривень, дизпаливом та виручкою із магазину в сумі 4000 гривень, що належить даному селянсько-фермерському господарству. Цього разу на «справу» взяв із собою трьох товаришів – 38-ми, 22-ох та 21-го років.
Поки непрохані «гості» зливали паливо з баків, їх «роботу» помітили троє охоронців, які вийшли оглянути територію.
«В темряві я помітив чоловіка, який сидів біля трактора, - говорить Олександр Шумейко, працівник підприємства, - поряд з ним стояли каністри. Я намагався його впіймати, проте чоловік втік. Мій напарник виявив ще одного. Його він встиг вхопити за руку. Ми хотіли відвести його до ангару та викликати міліцію, проте зненацька десь взялося троє чоловіків та почали наносити удари бітами нам по голові. Після цього чоловіки вхопили каністри й втекли, а ми викликали міліцію та швидку.»
Внаслідок сутички охоронців із зловмисниками, один із охоронців отримав тяжкі травми. Декілька днів за його життя боролися лікарі, проте врятувати чоловіка так і не вдалося.
Після скоєння злочину четверо спритників прив’язали каністри до велосипеду та попрямували в сторону ставка, де на них вже чекав водій на автомобілі «Газель».
Затримати зловмисників оржицьким правоохоронцям вдалося напрочуд швидко, не зважаючи на те, що вони були немісцеві. Як Артема, так і інших трьох, міліціонери затримали за місцем проживання у селі Пулинці.
Раніше Артем вже притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки з магазинів та живності. Звільнившись із місць позбавлення волі в жовтні минулого року, чоловік знову взявся за старе.
За словами Сергія Миколайовича, починаючи з січня цього року, Артем скоїв крадіжку трансформатора поблизу села Полонці Оржицького району, а в травні спритник викрав водяну помпу з ферми у селі Райозеро.
Наразі правоохоронцями встановлено причетність Артема до скоєння восьми крадіжок з тракторних бригад на території Оржицького району. Порушено кримінальну справу за частиною 3 та частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України (Розбій), частиною 2 статті 115 (Умисне вбивство), частиною 3 статті 185 (Крадіжка).
До засідання суду четверо спритників мають час осмислити свою поведінку, перебуваючи під арештом в СІЗО міста Полтава.

Автор: Алла Квіта, інспектор ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 вересня 2011, 10:32 | Оржиця | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації