Вхід | Реєстрація

Освячено каплицю святого пророка Іллі на міському кладовищі Пирятина

Освячено каплицю святого пророка Іллі на міському кладовищі Пирятина
4 грудня на міському кладовищі відбулося освячення та офіційне відкриття каплиці святого пророка Іллі. Побудована вона за ініціативи міського голови Дмитра Шаповала за кошти, зібрані підприємствами та приватними підприємцями Пирятина. Серед них - ЗАТ “Пирятинський сирзавод”, ВАТ “Пирятинагроконсерв”, ТОВ “Сільськогосподарське підприємство “Комбікормовий завод”, ТОВ “Авангард-Плюс”, Приватбанк, ТОВ “Ейч Сі Ем - Груп”, КП “Готель “Пирятин”. Посильний вклад внесли у побудову каплиці також працівники КП “Каштан”. Іконопис усередині каплиці зроблено сім’єю художника Олексія Іванюка, зовні - художником із села Березова Рудка - Володимиром Потьомкою.
- Громадськість міста, врешті, зрозуміла помилки наших предків – дідів, батьків, які у радянські часи зруйнували багато храмів. Свого часу на території міського кладовища була розташована Свято-Іллінська церква, побудована місцевим купцем Федором Скориною.
Радянських часів вона „не пережила” - за два дні її було розібрано, стерто з лиця землі. І добре, що хоч тепер ми розуміємо помилки наших пращурів і намагаємося їх виправити, - з такими словами звернувся до присутніх на відкритті Д. Шаповал.
За його інформацією, остаточно рішення збудувати капличку було затверджено цього року, а завдяки близько 50-м приватним підприємцям міста задум швидко втілили у життя. До речі, з міського бюджету на будівництво каплички коштів майже не було витрачено. Відтепер щодня у зимовий період з 8-ї до 17-ї, а влітку – з 8-ї до 20-ї години кожен бажаючий може зайти до каплички, помолитися, поставити свічку, побути наодинці з Богом.
Перед присутніми виступили також колишній депутат Верховної Ради України Микола Карнаух, приватний підприємець Олексій Гусак, художник Олексій Іванюк.
Настоятель Різдво-Богородицького храму отець Михайло здійснив обряд освячення каплиці.

Автор: Людмила ВОЛИК, www.piryatin-visti.at.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 грудня 2009, 15:01 | Пирятин | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації