Вхід | Реєстрація

На Театральній площі у суботу пройшла екологічна акція «Рухай планету»

На Театральній площі у суботу пройшла екологічна акція «Рухай планету»
Організатори акції, яка пройшла у суботу на Театральній площі, впевнені: якщо покращити екологію, на здоров'я кошти витрачати буде не потрібно. «Рухай Планету» – таку назву мала акція, проведена екологами-активістами. Останні поставили перед собою мету – інформувати людей про необхідність переробки вторсировини. Чи впорались вони з поставленим завданням, знають наші журналісти.
Еко-фестиваль в Полтаві продовжується. Цього дня практику міжнародної організації «Рухай планету» перехопили і полтавці. Зібрались вони на Театральній площі, біля музею Гоголя, аби проінформувати людей про пункти прийому вторсировини у Полтаві.
Ольга Ільїна, координатор акції «Рухай планету» у Полтаві:
— Ми приймаємо пластикові пляшки, роздаємо людям листівки з інформацією про прийом вторсировини в нашому місті, щоб кожен зміг принести свою пляшку і врятувати цим самим екологію.
Пластиковий монстр-поглинач часу, якого побудували з пляшок, нагадував людям про необхідність рухатись у правильному напрямку, а на розміщених стендах полтавці могли вносити пропозиції щодо покращення екологічного стану в регіоні. Тут були і прості пропозиції, і досить радикальні.
Бліци:
— Потрібно берегти нашу Землю, як тільки можна і старатись її покращити
— Потрібно побудувати завод для переробки відходів, тоді по вулиці стане приємніше ходити. Потрібно, щоб влада цим зайнялася не тільки на словах.
Були пропозиції і про введення в дію системи роздільного сортування відходів, але полтавці у такий прогрес найближчого часу не вірять. Говорять: не доросли ще морально наші люди до такого рівня, щоб сміття сортувати.
Бліци:
— Можливо, комусь і зручніше буде, а хтось же складає його все в один пакет. Це все від людини залежить.
В кінці організатори акції влаштували флешмоб, в якому показали необхідність утилізувати пластикові відходи та їх переробку.

Автор: Віталій Артамонов, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 вересня 2011, 17:13 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації