Вхід | Реєстрація

Про роботу Гадяцького центру соціального обслуговування пенсіонерів

Територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян проводить свою роботу відповідно до Положення. Станом на 01.01.2009 виявлено 3151 непрацездатних громадян та інвалідів, що потребують соціальної допомоги. Проведено обслуговування 2836 осіб, що на 392 особи більше, ніж за відповідний період 2008 року. Серед них 1169 ветеранів війни та членів сімей загиблих, 543 інваліди різних категорій та 1704 ветерани праці. Територіальним центром надається близько 45 видів різних послуг.
Чисельність працівників територіального центру складає 127 штатних одиниць. В цьому році додатково введено 0,25 ставки фахівця з соціальної роботи по роботі з бездомними та особами, звільненими з місць позбавлення волі, 0,25 ставки соціального робітника та 0,5 ставки перукаря.
Працівниками територіального центру надано 312736 різноманітних послуг 1191 одинокому непрацездатному громадянину.
Для покращення адресного побутового обслуговування пенсіонерів та інвалідів протягом 2009 року створено 33 додаткових робочих місць для залучення безробітних громадян, укладені договори з районним центром зайнятості на оплачу вальні громадські роботи.
Територіальний центр співпрацює з Товариством Червоного Хреста, громадською організацією інвалідів, районною і міською радами ветеранів та іншими установами з питань соціального захисту та допомоги. Волонтерами надані 259 різних видів соціальних послуг. Працівниками територіального центру проводиться комплекс заходів по організації дозвілля та відпочинку пенсіонерів та інвалідів І, ІІ груп. Надаються безоплатні перукарські послуг, послуги по частковому ремонту взуття, одягу, житла, господарських споруд, косіння трави, розпилювання та рубання дров, обрізування дерев, інше.
З 2008 року працює «соціальний офіс», введена нова послуга «соціальне таксі». В цьому році даною послугою скористалися 49 інвалідів, 74 отримали роз’яснення з питань соціального захисту, пенсійного законодавства та інші інформаційні послуги. З 2008 року створене та спеціально обладнане робоче місце для взуттєвика - інваліда.
Центральною районною лікарнею та медико - соціальною експертною комісією направлено на виконання 615 індивідуальних програм реабілітації. Територіальний центр безпосередньо виконує дані програми. Видано 55 інвалідних візків та 138 інших засобів реабілітації.
Територіальним центром проводиться робота по виконанню районної програми соціального захисту інвалідів, розвитку системи реабілітації та трудової зайнятості осіб з обмеженими фізичними можливостями та розумовою відсталістю на період до 2011 року.

Автор: www.hadiach-rajon-vlada.org.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 грудня 2009, 15:38 | Гадяч | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації