Вхід | Реєстрація

Немовля повинно мати шанс на життя!

Прес-конференція начальника управління охорони здоров’я Сергія Котова була присвячена огляду заходів, що впроваджуються міською владою в сприянні материнству та дитинству в Полтаві. В місті є три лікувальні заклади, якими опікується безпосередньо управляння охорони здоров’я для надання допомоги матерям та дітям - міський клінічний пологовий будинок, дитяча міська клінічна лікарня та дитяча стоматологічна поліклініка. За три останні роки міською владою вкладені великі кошти в проведення ремонтів та придбання різноманітного медичного обладнання в цих закладах, оскільки діти – наша найбільша цінність та майбутнє нашого міста.
Дитяча стоматологічна поліклініка 100-відсотково забезпечена фінансуванням на всі дитячі потреби. За сприяння міської влади в Полтавському міському клінічному пологовому будинку за останні роки створена сучасна бактеріологічна лабораторія (виділено 500 тис. грн та 100 тис. грн на придбання обладнання), потужна пральня. Проведена реорганізація та капітальний ремонт пологового блоку та відділення спільного перебування матері та дитини. За кошти бюджету одними з перших в Україні був придбаний високочастотний апарат штучної вентиляції легенів для виходжування дітей із особливо малою вагою – від 500 грамів, що раніше було неможливим. За 9 місяців цього року із 46 дітей, що народилися вагою від 500 грам до 2 кг, завдяки цьому апарату вижили 39. Виходжуваність таких дітей тепер складає 70%. Лікування дуже дороге. Лише на одного хлопчика, народженого вагою 700 грамів, для виходжування знадобилося більше 30 000 грн.
У кожній жіночій консультації тепер є кольпоскопи, придбані для діагностики та виявлення онкозахворювань на ранніх стадіях. Ми не повинні втрачати жінок у віці, коли вони можуть народжувати. А для безболісного лікування у три жіночі консультації міста завезені радіохвильові деструктори, які, до речі, є не в кожному місті. Пологовий будинок має вищу акредитаційну категорію. В 2003 році ВООЗ ЮНІСЕФ присвоєне звання «Лікарня, доброзичлива до дитини», яке підтверджене в 2007 році. З 2008 року пологовий будинок працює в проекті US AID JSI «Здоров'я матері та дитини». Змінилася і сама атмосфера в пологовому будинку. Пологове відділення має 9 сучасних індивідуальних пологових залів. За згодою породіллі заохочується участь партнера в процесі народження. У пологових залах створені умови наближені до домашніх. За результатами моніторингу в лютому місяці 2009 року Полтавський міський клінічний пологовий будинок по створенню матеріально-технічної бази та за рівнем підготовки медичного персоналу визнаний одним із кращих закладів, що дало поштовх створити на базі пологового будинку обласний тренінговий центр. Під час роботи Конференції, яка була проведена в м. Ялта 8-9 жовтня 2009 року Полтавському міському клінічному пологовому будинку вручений сертифікат про присвоєння звання «Центр якісного медичного обслуговування».
У дитячу міську клінічну лікарню теж ідуть постійні інвестиції. З придбанням у 2008 році ультразвукового скальпелю розпочаті операції у дітей із мінімальною втратою крові або взагалі без кровотечі, що особливо важливо при лікуванні новонароджених дітей. Уперше на Україні даним обладнанням виконані унікальні оперативні втручання – видалення множинних кіст селезінки із збереженням органу. Цього року придбаний Уже другий на місто апарат штучної вентиляції легенів, реанімаційне обладнання та інша медтехніка.
Новий лапароскопічний комплекс (вартістю майже 200тис.грн), придбаний в кінці цього року, дає можливість впровадити в практику дитячої хірургії високотехнологічний, неінвалідизуючий ендоскопічний напрямок у діагностиці та лікуванні дітей.
Тож, пріоритет міської влади про сприяння материнству і дитинству не задекларований, а втілений у життя.

Автор: прес-служба Полтавської міської ради


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 грудня 2009, 15:45 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації