Вхід | Реєстрація

В університеті 3 віку розпочався новий навчальний рік

В університеті 3 віку розпочався новий навчальний рік

В університеті 3-го віку, який створений Автозаводським райвиконкомом на базі Кременчуцького інституту Дніпропетровського університету економіки та права, розпочався новий навчальний рік.

У перший день занять, 30-го вересня, відбулося урочисте відкриття університету. 96 літніх студентів з початком занять тепло привітали голова Автозаводської районної ради Володимир Коваленко, ректор Кременчуцького інституту Дніпропетровського університету економіки та права імені Альфреда Нобеля Петро Сокуренко, ректор університету 3-го віку - керуюча справами райвиконкому Зінаїда Прохнич та інші поважні гості.

До зали, де зібралися студенти, під звуки гімну університету урочисто внесли його прапор. Відчувалося, що для сивочолих ветеранів початок занять став хвилюючою подією в житті і справжнім святом. Вони з радістю розійшлися по учбовим аудиторіям, пам’ятаючи слова девізу навчального закладу: «Вчитися ніколи не пізно».

Університет 3-го віку був заснований Автозаводським райвиконкомом на початку 2009-го року, а вже з 3-го березня того ж року в ньому почалися заняття. Це вже третій набір студентів у навчальному закладі. Заняття тут проводяться щотижнево протягом року на 3-х факультетах: історико-краєзнавчому, культурно-просвітницькому, та факультеті здоров’я. Наразі обговорюється питання щодо відкриття четвертого факультету – мистецького. За словами ректора університету Зінаїди Прохнич, найбільш вірогідно, що він буде в якості додаткового для всіх студентів. На цьому факультеті літні люди зможуть займатися в мистецьких гуртках, колективах художньої самодіяльності тощо.

На першому дні занять в університеті 3-го віку були присутні учасники обласного семінару директорів терцентрів, які вивчали досвід організації роботи навчального закладу для літніх людей.

Нагадаємо, що 15-го вересня досвід роботи Автозаводського райвиконкому приїжджали вивчати представники міжнародних організацій та провідних вузів України в рамках ХІІ Міжнародного «Тижня освіти дорослих» громадсько-державної програми «Освіта дорослих» в Україні, яка проводиться за сприяння Інституту ціложиттєвого навчання ЮНЕСКО.


Автор: Віктор Крук


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації