Вхід | Реєстрація

У Гребінці відбудеться Європейський тиждень місцевої демократії

У Гребінці відбудеться Європейський тиждень місцевої демократії
10-16 жовтня 2011 року Україна разом із 47 державами-учасницями Ради Європи вже вчетверте візьме участьу проведенні Європейського тижня місцевої демократі! (ЄТМД) - спільної ініціативи Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи та Європейського комітету з питань місцевої та регіональної демократії.
Європейський тиждень - місцевої демократії є щорічною європейською подією, що включає одночасно національні і місцеві заходи, які проводяться місцевими органами влади всіх держав-членів Ради Європи для поширення інформації про місцеву демократію і сприяння ідеї демократичної участі на місцевому рівні.
Ініціатори Європейського тижня місцевої демократії прагнуть підкреслити значимість прав людини як основного компоненту місцевої демократії та виховати культуру поваги прав людини в усіх громадах Європи. Тому права людини на місцевому рівні є головною темою ЄТМД цього року.
В рамках Європейського тижня місцевої демократії, з метою ознайомлення населення з діяльністю органів місцевого самоврядування, механізмами забезпечення ухвалення рішень на місцевому рівні в Гребінківському районі планується провести "Дні відкритих дверей" у сільських радах, відкриті засідання сесій, виконкомів місцевих рад, єдиний день інформування населення щодо відзначення Європейського тижня місцевої демократії, інші просвітницькі заходи про місцеву демократію та права людини.
В загальноосвітніх закладах району відбудуться відкриті уроки, диспути, вікторини, присвячені засадам функціонування головних європейських інститутів з дотримання принципів демократії та місцевого самоврядування.
Запрошуємо до участі у проведенні заходів у рамках Європейського тижня місцевої демократії громадські організації, молодь району.
Проведення таких заходів має підсилити розуміння того, що "місцевий" і "європейський" підходи до здійснення самоврядування не протистоять один одному, а взаємно один одного доповнюють. Місцева демократія є загальною європейською цінністю та повинна спиратися на кращі досягнення та практики в галузі управління та демократії.
Перший «Європейський тиждень місцевої демократії» в Україні було проведено 15-22 жовтня 2007 року. У більшості регіонів було успішно впроваджено ряд заходів, які сприяли залученню громадян, молоді до справ місцевого самоврядування та кращому усвідомленню ними європейського вектора розвитку нашої країни.
У зв'язку з цим планується, що «Європейський тиждень місцевої демократії» реалізовуватиметься й надалі як загальноєвропейський захід з метою залучення дедалі ширшого кола учасників.

Автор: www.grebenka.com


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації