Вхід | Реєстрація

На вокзалі у Гребінці з'явився фонтан з кольоровою підсвіткою

На вокзалі у Гребінці з'явився фонтан з кольоровою підсвіткою

На воду можна дивитись безперестанку, вона мінлива, буває різних відтінків, теплою чи холодною, спокійною чи бурхливою. В цьому є щось таке чаруюче.
Повітря біля води завжди чисте, свіже і прохолодне. Напевно кожен з нас помічав як легко біля води, як раптово зникають біля неї дратівливість втома і проблеми.
От і від сьогодні, світлодинамічна прикраса на гребінківському залізничному вокзалі стала чудовим доповненням до нашого міста. На вокзаліній площі  урочисто відкрито фонтан з кольоровою підсвіткою.
Темпераментне залізничне місто та його мешканці дуже шанують не тільки сонячне світло, але й полюбляють свіжий дотик води. Струмінь води фонтану б'є вгору на висоту до 4-х метрів прикрашений оригінальними підсвітками, які гармонійно доповнюють і підкреслюють красу вільного водного потоку.
Тепер вже два фонтана у Гребінці, у сутінках і в нічний час, рухомими в світлі ліхтарів струменями, будуть задавати спільний настрій місту.
Ще до нашої ери умілі предки старанно обкладали потік води із фонтану декоративним камінням та намагались спрямовувати струмені води в різні сторони для кращого естетичного вигляду. Вперше фонтани навчились робити араби проте особливого розмаху будівництво даних інженерних споруд набуло в Древній Греції.
Подальший розвиток фонтанів відбувся в Древньому Римі. Тут було винайдено труби із свинцю, які активно стали використовувати для спрямування води в потрібному напрямку чи ракурсі.
В подальшому відбулась еволюція фонтанів від джерела питної води до прикраси непересічних архітектурних споруд.
Тож сподіваємось, що новенький фонтан стане не тільки прикрасою вокзалу, але й місцем, де в літню спеку можна буде з комфортом чекати прибуття свого потягу.
Як повідомлялося раніше, у серпні цього року, у сквері біля гребінківського районного Будинку культури було відкрито фонтан до 116-ї річниці народження міста.


Автор: www.grebenka.com


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 жовтня 2011, 13:24 | Гребінка |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації