Вхід | Реєстрація

Полтава у строк буде сяяти по-новорічному

Профільними службами міськвиконкому вже проводяться відповідні заходи по прикрашанню міста освітлювальними елементами, організована і культурна складова відпочинку полтавців на свята. Про ці та інші питання говорили на апаратній нараді у міськвиконкомі сьогодні.
Розпочав апаратну нараду міський голова Андрій Матковський з питань нагальних. Зокрема, торкнувся теми святкового оформлення фасадів будинків. Певне нерозуміння в цьому питанні, зазначалось на зібранні, є з боку окремих підприємств і банківських установ міста.
Андрій Матковський, міський голова:
- Необхідно? Давайте тут ще раз збирати банкірів, тому що там дехто звертався, на вищі інстанції надсилали листи. Але, на мою думку, якщо у банківської установи немає грошей, щоб зробити святкове світлення, підготуватися до свят, то що це за банківська установа, яка довіра може бути у людей?
Серед проблемних питань, які розглянули цього разу на апаратній нараді, – робота ліфтів, а саме – їх термін експлуатації. 5 ліфтів, підпорядкованих 11-му ГЖЕДу, у минулу п'ятницю зупинили. Проте, не через поломку, а через те, що збіг їх термін експлуатації. Останній складає 25 років. Міський голова наголосив: це питання профільному управлінню потрібно було вирішувати за кілька тижнів, аби мешканці багатоповерхівок, де штучно були відключені ліфти, не відчували дискомфорту. Фахівці, наголосив він, мали заздалегідь провести техогляд і за необхідності – поточний ремонт.
Юрій Непорада, начальник міського управління житлово-комунального господарства:
- Там була невелика заборгованість по ліфтам, ті, які були вже затверджені, і на цьому тижні ці 5 ліфтів будуть запущені протягом 2-х днів.
Серед питань порядку денного – підготовка об'єктів торгівлі, ресторанного господарства, сфери послуг до роботи під час Новорічних та різдвяних свят, організація передсвяткової торгівлі.
Олена Регеда, начальник міського управління сприяння підприємництву:
- З початку грудня управлінням спільно з управлінням з питань містобудуваня та архітектури проведено 4 наради, залучені понад 300 керівників закладів торгівлі, сфери громадського харування, послуг з питань святкового освітлення фасадів, оформлення вітрин та насаджень на прилеглій території, роботи по святковому оформленню закладів планується закінчити до 20 грудня.
Паралельно з цим, зазначила у своїй доповіді Олена Регеда, були проведені і відповідні наради з питань торгівлі і використання піротехнічних засобів. З 15 грудня планується встановлення біля міських ринків близько 100 торгових палаток з продажу новорічної сувенірної продукції та іграшок.
Говорили також і про організацію дозвілля дітей під час зимових канікул. Відпочивати діти будуть, наголосила начальник міського управління освіти Світлана Горбаньова, з 31 грудня по 11 січня.
Світлана Горбаньова, начальник міського управління освіти:
- Затверджені заходи, що знайшли своє відображення у планах роботи шкіл під час зимових канкул. Організовано проведуть веселі ігри, розваги, святкування Нового року та різдва дошкільнята.
Паралельно з відвідуванням музеїв, бібліотек окремі заходи для малечі готуються і управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту.
Ігор Кислов, начальник міського управління у справах сім'ї, молоді та спорту:
- Новорічні заходи розпочинаються з відзначення Дня Святого Миколая. Так, зокрема, 19 грудня відбудуться традиційні привітання дітей в дитячій міській клінічній лікарні та Полтавському обласному санаторії для дітей з порушенням опорно-рухового апарату. Буде організована святкова програма з казковими героями і Святми Миколаєм і солодкими подарунками.
План заходів, зазначили доповідачі, вже затверджений. Більш детально про нього полтавці зможуть дізнатися з афіш, у навчальних закладах, закладах освіти і з преси.

Автор: Крістіна Криженко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 грудня 2009, 10:18 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації