Вхід | Реєстрація

Хризантеми зустрічають морози

Початок зими цього року на диво теплий. Тому досі у деяких садибах можна побачити, як квітнуть хризантеми. Їх назва означає «сонце». Та й справді барви останньої осінньої квітки здатні наповнити людську душу теплом.
Валентина Панасенко з с. Набережне, що на Глобин­щині, щороку вдома вирощує хризантеми. Їх ніжні барви тішать око аж до перших морозів. Жінка помітила, якщо температура повітря утримується на позначці близько 0 градусів по Цельсію, квіти зберігаються до середини січня чи навіть до лютого. Їх можна вирощувати на балконах квартир. А ще хризантеми мають стійкий приємний аромат.
Валентина Панасенко вирощує понад 10 сортів цих квітів. У поточному році її колекцію поповнили жовті голландські хризантеми. Загалом у світі існує понад 10 тис. сортів хризантем. А найбільша їх колекція серед країн СНД знаходиться саме в Україні – у Нікітському ботанічному саду в Криму. Вчені виростили там більше 1,5 тис. вітчизняних сортів найнесподіваніших форм та відтінків.

Автор: www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 грудня 2009, 10:30 | Кременчук |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації