Хлібопеки знову порадують «новенькою» випічкою, а ковбас, які виробляють за ТУ, поменшає
Головував на засіданні генеральний директор ДП «Полтавастандартметрологія» В.М. Мирунко. До складу дегустаційної комісії також увійшли начальник лабораторії обласної асоціації «Полтавахліб» В.А. Бакало, начальник відділу гігієни харчування обласної СЕС Н.М. Соколова, директор ВАТ «Полтавський хлібзавод «Південний»» З.Д. Кривеженко, директор ТОВ «Полтавахліб» Маджар В.Г., заступник генерального директора ДП «Полтавастандартметрологія» Н.В. Ткаченко, начальник науково-дослідного випробувального центру харчової продукції ДП «Полтавастандартметрологія» Н.Л. Ремізова.
Серед представленої компетентним дегустаторам продукції були 5 нових видів хліба. Зокрема, ПП «Полтавський хлібозавод «Південний» представив хліб «Васильківський» та хліб «Батон-Великан».
ТОВ «Полтавахліб» розробив рецептуру хліба «Пшеничний полтавський» у тісто якого додано олію, що запобігає розкришуванню м’якуша та дозволяє сформувати привабливу блискучу скоринку та рецептуру хліба «Поживний особливий», який від звичайного поживного відрізняється додаванням патоки, що покращує його споживчі властивості.
14 нових видів печива буде випікати ТОВ «АПК Докучаєвські чорноземи» (Карлівський район).
Проте, найбільше враження на членів комісії справили кондитерські вироби приватного підприємця Рахно С.М. з Полтавського району. Вони вигідно вирізнялися відсутністю консервантів, поліпшувачів борошна та інших харчових добавок. Це зроблені вручну хлібні палички «Гріссіні» з італійськими травами, маком, тмином та кунжутом, печиво для розмочування у чаї та каві «Сухарики «Біскотті» з цукатами, родзинками, горіхами та корицею, печиво «Баби Боні» за нехитрою домашньою рецептурою.
Крім того, ПАТ «Кременчукм’ясо» представило 17 різновидів ковбас, які хоча вже добре відомі споживачам, але раніше виготовлялися за технічними умовами виробника, нині ж підприємство перейшло на державні стандарти України, внісши певні зміни до рецептур та покращивши їх сировинний склад.
Члени дегустаційної комісії звернули увагу не лише на рецептуру представленої продукції, а й на походження використаних інгредієнтів, застосування підприємствами харчових добавок, правдивість інформації, нанесеної на маркування. Особливий акцент було зроблено на важливості проведення належного вхідного контролю сировини та періодичних випробувань продукції з боку кожного виробника, адже це є гарантом якості й безпечності його виробів.
Крім того, компетентні дегустатори звернули увагу на назви виробів, зокрема, виробникам рекомендували не використовувати традиційні назви ковбас, на кшталт «Докторська», «Сервілат», «Московська» для продукції, яка за переліком інгредієнтів відрізняється від стандартів на ці популярні ковбаси.
Всю представлену продукцію члени дегустаційної комісії рекомендували до поставлення на виробництво, але по окремих видах вирішено провести додаткові лабораторні випробування, щоб остаточно визначитися з терміном їх придатності.
Тож незабаром споживачі області зможуть поласувати «новинками», хочеться сподіватися вони припадуть їм до смаку.
Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном