Вхід | Реєстрація

У Кременчуцьку виховну колонію завітали козаки

У Кременчуцьку виховну колонію завітали козаки

Поміж Богородичними святами нашого церковного року на особливу увагу заслуговує свято Покрова Пресвятої Богородиці. Воно завжди було і є для нашого українського народу днем великого вияву любові і вдячності для Пресвятої Богородиці та днем радісної прослави і звеличення.

За ініціативи начальника установи Юрія Величка та заступника Валерія Легейка 14 жовтня до співробітників та вихованців Кременчуцької виховної колонії завітав генерал-хорунжий, отаман Козацтва Запорозького Григорій Мілітинський. Отже впродовж століть в Українi свято набуло ще й козацького змісту і отримало другу назву - Козацька Покрова. З недавніх пір свято Покрови в Україні вiдзначається ще й як день українського козацтва.

Присутні в залі із цікавістю слухали розповіді почесного гостя про історію та традиції свята. Саме на Покрову молоді вояки складали військову присягу, а йдучи в похід, запорожці завжди брали із собою ікону Божої Матері.  Для вихованців установи свято стало радісним іще тим, що для християн воно асоціюється з  повагою до жінки, вшанування материнства, міцної родини, яка становить основу нації. А рідна матір живе в серці кожного юнака.  Григорій Мілітинський побажав усім присутнім в залі  благодаті, добробуту, душевної величі. Бібліотечки відділень соціально-виховної і психологічної роботи поповнив цікавою художньою літературою козацької тематики. Хлопці продемонстрували гостю тематичні стінні газети, які виготовили власноруч під час гурткової роботи.


Автор: Олена УДОВИЦЬКА, начальник сектору по роботі з особовим складом Кременчуцької виховної колонії


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 жовтня 2011, 09:22 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації