Вхід | Реєстрація

Кількість лісових пожеж зменшилася до мінімуму

Підсумки пожежонебезпечного періоду поточного року засвідчили високий рівень організації роботи підвідомчих лісогосподарських підприємств Державного агентства лісових ресурсів України щодо збереження лісових масиві від пожеж.
Лісівники постійно забезпечували належний контроль за готовністю особового складу і протипожежних технічних засобів до своєчасного виявлення та гасіння лісових пожеж.
Для збереження лісових масивів від “червоного півня ”, лісова охорона Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства доклала максимум зусиль. Для цього лісівники проклали 2427 км мінералізованих смуг і проведено 19681 км доглядів за вже існуючими, перекрито більше 874 другорядних доріг в'їздів до шпилькових лісових масивів. Встановлені  1376 аншлаги, панно, біл-борди на протипожежну тематику, розвішувалися листівки та плакати, проводилися заходи із залученням ЗМІ. Ефективним методом боротьби з лісовими пожежами стало активне включення всіх служб у профілактичну боротьбу, спільні рейди-патрулювання, проведені лісівниками, МНС та правоохоронними органами. Сприяло контролю й встановлення нових відеокамер у Миргородському, Полтавському, Кременчуцькому та Новосанжарському лісгоспах.
За словами Голови Держлісагентства Віктор Сівця відповідно до розпоряджень Президента України та Уряду в повному обсязі забезпечено проведення комплексу профілактичних протипожежних заходів у підвідомчих лісових масивах.
«Особлива увага приділялася роботі з населенням та громадськістю. Нами активно проводилась роз’яснювальна робота в місцях масового відпочинку населення щодо вимушених заборонних заходів при відвідуванні лісів та небезпеки, що виникає при лісових пожежах. Цього року працівники лісового господарства, як ніколи, відчули розуміння і підтримку з боку громадян у питаннях збереження лісів, додержання вимог правил пожежної безпеки в лісових насадженнях» - зазначив Віктор Сівець.
У 2011 році кількість і площа лісових пожеж в Україні найменша за період з 2005 року. А саме, 1719 випадків на площі 590 га. На Полтавщині виникло 27 пожеж на площі 2,04 га. Це в 3 рази менше, порівняно з 2010 роком, та у 13 разів менше, порівняно з 2005 роком.
Полтавське обласне управління лісового та мисливського господарства висловлює слова вдячності працівникам лісової охорони, які наполегливо працювали задля  збереження лісу від вогню.

Автор: Полтавське обласне управління лісового та мисливського господарства


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 жовтня 2011, 09:01 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації