Вхід | Реєстрація

Протиепідемічна комісія вирішила, що в деяких класах припинятимуть заняття

11 грудня у міськвиконкомі Кременчука відбулося засідання надзвичайної протиепідемічної комісії, на якому розглядалося питання про епідемічну ситуацію щодо захворюваності на грип, ГРВІ та додаткові заходи щодо профілактики цих захворювань в епідсезон 2009-2010 років. Участь у засіданні комісії взяли керівники всіх загальноосвітніх закладів міста.
За інформацією в.о. головного державного санітарного лікаря Кременчука В.В. Самійленка в Кременчуці продовжується повільний сезонний підйом захворюваності на грип та ГРВІ. Так, протягом останнього тижня спостерігається перевищення епідпорогових показників по окремих загальноосвітніх навчальних закладах, зокрема: школах № 4, №5, №8, №16, № 28. Є такі класи, в яких відсутність учнів складає від 40 до 75 %. Тож керівник міськСЕС запропонував з метою недопущення виникнення пандемії захворюваності на ГРВІ серед школярів міста тимчасово призупинити навчальний процес у окремих класах шкіл, де відсутні більше 25 % учнів з 14.12.09 року.
Пропозицію санітарно-епідеміологічної станції підтримав завідуючий міськздороввідділом Валерій Литвиненко, який наголосив на необхідності проведення у школах та дитячих садочках профілактичних заходів, зокрема: постійного вологого прибирання та провітрювання приміщень, більш ретельного миття посуду у їдальнях. А найголовнішою умовою для профілактики грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій, на думку Валерія Литвиненка, є обов’язкове миття рук, адже саме брудні руки, як правило, частіше за все стають причиною розповсюдження інфекції.
Щоб не припиняти навчальний процес у всіх школах, керівники навчальних закладів погодилися з пропозицією міськСЕС, що заняття припинятимуть тільки у тих класах, де відсутні більше 25% учнів.
Після обговорення питання надзвичайна протиепідемічна комісія прийняла рішення відповідно до якого обмежувальні заходи ( тимчасове припинення занять) вводитимуться з 14 грудня по 20 грудня в загальноосвітніх школах у класах, де відсутні більше 25 % учнів, в тому числі вечірніх, гімназіях і ліцеях. Крім того, директори шкіл та інтернатних закладів самі прийматимуть рішення про припинення занять у окремих класах, де відсутність дітей складатиме 25%. Вони також мають організувати фільтри щодо недопущення до занять хворих дітей, а у разі виявлення таких відстороняти їх від навчання та направляти у лікувально-профілактичні заклади. Провести інструктаж працівників з дотримання санітарно-епідемічного режиму, забезпечення суворого дотримання теплового, повітряного, дезинфекційного режиму та вологого прибирання відповідно до діючих санітарно-гігієнічних вимог.
На період ускладнення ситуації щодо захворюваності на грип та ГРВІ також буде припинено допуск відвідувачів до закладів освіти та проведення масових заходів в закритих приміщеннях

Автор: www.kremen.mvk.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 грудня 2009, 10:49 | Кременчук |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації