Вхід | Реєстрація

У Міжнародний рік лісів посаджено 2,2 тисячі га лісу

Такі підсумки зробили лісівники області, приєднавшись до загальногалузевого  заходу з осінньої посадки лісу.

У рамках заходу по всій області одні за одними з’являлися нові дерева. До створення нових насаджень долучилися представники громадськості, місцевої влади, учнівська молодь.

Проведення подібних заходів стало дієвим способом не лише привернути увагу суспільства до проблем та перспектив розвитку лісової галузі, а й залучення широких верств населення до безпосередньої активної участі в створенні лісових насаджень.

Людно було й у ДП «Полтавський лісгосп», зокрема у Борівському лісництві, де фахівці продемонстрували насіння, яке заготовили цього року. Його якість – запорука хороших сіянців та майбутніх лісів, говорять спеціалісти. Головний лісничий ДП «Полтавський лісгосп» Олександр Глушко розповів, що основні породи, які заготовляють лісгоспи – сосна та дуб звичайні. Супутні – ясен, липа, клени, абрикоси, вишні тощо. При заготівлі насіння головне вчасно його зібрати та правильно зберігати. Наприклад, сосну у скляних ємкостях, щоб не потрапляла зайва волога, а жолуді – у траншеях, впереміжку із піском. Лісівниками області заготовлено 25 тонн лісового насіння, з якого 16 тонн – дуба звичайного.

Потім відбулося безпосереднє садіння дерев у Котелевському лісництві за участі місцевої влади та школярів. Приєдналася до лісівників і голова Котелевської РДА Тетяна Корост. Діти запевняють, що працювати неважко, хоча і дещо прохолодно. Проте впевненість у тому, що після них залишиться слід для майбутніх поколінь – надихає школярів на працю.

Результатом суботнього заходу по всій області стало висадження дерев на площі понад 17 га.

Загалом, у Міжнародний рік лісів лісівники Полтавщини посадили 2,2 тисячі га лісів, з них  - 1,3 тисячі га нових лісів. Наступного року планують посадити 1,6 тисячі га лісу, з них – 1,1 тисячі га нових лісів. Нині для цього проводять осінню підготовку ґрунту, під час якої на легких ґрунтах перевага надається плугу-розпушувачу ПРН – 3, у свій час розробленому та апробованому спеціалістами Новосанжарського лісгоспу спільно з ВАТ «Спецлісмаш». Наразі в області підготовлено майже 90% площ (близько 1,5 тис. га) під садіння лісу в наступному 2012 році.


Автор: Прес-служба Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 листопада 2011, 09:56 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації