Вхід | Реєстрація

Пирятинці мають ще одного героя

Пирятинці мають ще одного героя
Я повідомляє прес-служба Пирятинської РДА, в цьому році завдяки пошуковій роботі краєзнавців та районної ветеранської організації в Пирятинську крайову історію повернули ім’я ще одного Героя-земляка, уродженця м.Пирятин, кадрового військового, капітана Пономаренка Павла Андрійовича. Він був одним з тих, хто звільняв нашу рідну землю від окупантів. 5 берзня 1944 року бійці 2-го батальйону 248 стрілецького полку 31-ї стрілецької дивізії 2-го Українського фронту під командуванням капітана Пономаренка першими увірвались в м.Умань Черкаської області і післі його взяття, виконуючи в складі полку, окреме завдання зайняли оборону в районі впадання ріки Южний Буг в Дністер.
В ніч на 31 березня 1944 року 248 стрілецький полк отримав наказ захопити станцію Пирлиця Унгенського району в Молдавії. В тяжкому бою після загибелі командира полку капітан Пономаренко взяв на себе командування трьома батальйонами і відбив до підходу основних сил 7 атак ворога. На кінець дня підійшло підкріплення і відважний командир повів батальйони в наступ. В цьому бою він отримав тяжке порянення і помер на руках бойових товаришів. Поховали  Героя в селі Грасени.
Указом Президії Верховної Ради СРСР від 13 вересня 1944 року за мужність, відвагу та героїзм в боротьбі з фашистськими загарбниками капітану Пономаренку Павлу Андрійовичу посмертно присвоєно звання Героя Радянського Союзу.
На честь героя одна з вулиць в молдавському містечку Унгени носить його ім’я.

Автор: www.adm-pl.gov.ua/pyryatyn


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 листопада 2011, 12:19 | Пирятин | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації