Вхід | Реєстрація

Полтавці можуть примусити ЖЕДи працювати якісніше

Управління захисту споживачів може примусити ЖЕДи працювати «на совість».
Про це під час прес-конференції в інформаційному агентстві «НОВИНИ УКРАЇНИ» розповіла завідувач сектором роботи із зверненням громадян Управління у справах захисту прав споживачів у Полтавській області.
За її словами, для того щоб вирішити проблему неякісної послуги ЖЕДів необхідно мати визначені документи, передбачені законодавством.
«Повинен бути договір про надання житлово-комунальних послуг з відповідної організації. В цьому договорі прописано, як звернутися до суб’єкта господарювання. В першу чергу вам необхідно викликати представника ЖЕДу для складання акту претензій, в якому зазначаються всі порушення, які виявлені. Цю заяву про викликання представника ЖЕДу вам необхідно зробити письмово, щоб у вас було підтвердження, що ви їх викликали. Якщо представник ЖЕДу не виходить на ваш об’єкт, ви маєте право самостійно скласти цей акт-претензію і підписати його разом з двома-трьома сусідами. І цей акт направити до суб’єкта господарювання або рекомендованим листом з повідомленням про вручення, або вручити особисто, щоб на вашій копії зробити відмітку, що вони його прийняли», – повідомила Анна Борботько і додала, якщо у відповідні терміни питання не вирішують, споживач має повне право звернутися в Управління з заявою на ЖЕД, надавши копію акту претензій і копію договору.
Але, за словами Анни Борботько, контролюючий орган стикається із проблемами на законодавчому рівні.
«Відповідно до установи Кабінету Міністрів України № 502 від 2009 року, управління має право перевіряти суб’єктів господарювання, які відносяться до високого ступеню ризику. Саме ЖЕДи відносяться до невисокого ступеню ризику, тобто ми їх не маємо права планово перевіряти, а лише тільки на підставі звернення споживача», - підсумувала Анна Борботько.

Автор: www.novyny.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 грудня 2009, 11:27 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації