Вхід | Реєстрація

Кожен шостий вимірювальний прилад виявився непридатним

Впродовж листопада поточного року фахівцями державного підприємства «Полтавастандартметрологія» проведено 12 перевірок з державного метрологічного нагляду, в ході 6-и із них (50%) виявлені ті чи інші порушення. Загалом, було обревізовано 412 одиниць засобів вимірювальної техніки, з яких 71 одиницю визнано непридатною до застосування.
Зокрема, державні інспектори взяли участь в спільній з іншими контролюючими органами плановій перевірці суб’єктів господарської діяльності, які займаються прийомом металобрухту, що проходила за ініціативи Полтавської облдержадміністрації. В ході перевірки приватного підприємства «Експорт-Трейд» встановлено, що підприємство використовувало 5 одиниць неповірених засобів вимірювальної техніки, а саме: ваги платформенні електронні «Лахта-У», двоє вагів товарних на 50-1000 кілограмів, манометр та прилад геологорозвідувальний СРП-68-01. Крім того, на підприємстві не вівся вхідний, вихідний та періодичний радіаційний контроль металобрухту та не було атестованої вимірювальної лабораторії, яка б проводила ці випробування на відповідному рівні. Не складено і перелік засобів вимірювальної техніки, які перебувають в експлуатації та підлягають повірці.
Під час перевірки Диканського комбінату комунальних підприємств виявлено, що розрахунки за спожиту воду виконувались за показниками лічильників з термінами повірки, що минули. Крім того, на підприємстві взагалі відсутній перелік засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації та підлягають повірці.
При перевірці Шишацької районної санітарно-епідеміологічної станції було встановлено, що в експлуатації знаходились 2 одиниці неповірених засобів вимірювальної техніки та не проводився щомісячний контроль роботи автоклавів бактеріологічним методом.
За результатами перевірок шістьом суб'єктам господарювання видані приписи про усунення виявлених порушень, п’ятьом суб’єктам господарської діяльності заборонено застосовувати непридатні до використання засоби вимірювальної техніки, одному – проводити роботи по виконанню вимірювань. До адміністративної відповідальності притягнено 5 посадових осіб, загальна сума адмінстягнень становила тисячу триста шістьдесят гривень.


Автор: Жанна Кущенко, ДП «Полтавастандартметрологія»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 грудня 2011, 09:47 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації