Вхід | Реєстрація

Крав труби не на продаж, а щоб встановити паркан

Крав труби не на продаж, а щоб встановити паркан

Як показує статистика, бажання громадян до «легкої наживи» іноді сильніше за страх опинитися за гратами.

Наприклад, наприкінці листопада працівниками карного розшуку Гадяцького райвідділу міліції було встановлено, що троє жителів села Сари близько 20-ї години 22 листопада з території літнього табору молочно-товарної ферми, що належить одному з ТОВ, викрали металеві труби.

В ході проведення подальшої перевірки міліціонерами було встановлено, що троє товаришів: 21-річний Олексій та 20–річні Віктор з Іваном (імена змінені), які раніше в поле зору правоохоронців не потрапляли, вирішили швидко і без значних зусиль заробити грошей.

Того вечора компанія молодиків відправилася до літнього табору молочно-товарної ферми, який знаходиться на околиці села. За допомогою інструментів нічні мандрівники скоїли крадіжку металевих труб, які підтримували конструкцію ферми. Потім мотоциклом, який належить Віктору, хлопці перевезли викрадене до його подвір’я. Та заробити на цьому тріо не встигло, бо про крадіжку вчасно стало відомо міліції.

При санкціонованому огляді господарства підозрюваних міліціонерами осіб, були виявлені не лише ті металеві труби, які були викрадені 22 листопада, а й ті, що пропали ще минулого року. Правоохоронцям один з «нових господарів» вкраденого пояснив, що труби йому були потрібні не для продажу, а для побудови паркану.

Та незалежно від того, з якою метою було скоєне дане діяння, воно є протизаконним і за нього доведеться відповісти. Наразі по даному факту порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 та 2 статті 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка). Санкція статті передбачає покарання за частиною 1 – штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправніроботина строк до двох років, або позбавлення волі на строк до трьох років; за частиною 2 - обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.


Автор: Інна Ященко, Гадяцький РВ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 грудня 2011, 08:53 | Гадяч | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації