Вхід | Реєстрація

Підбили підсумки лохвицького конкурсу на кращу сільраду

На засіданні Лохвицької районної конкурсної комісії з розвитку соціальної інфраструктури та благоустрою територій, яке провів її очільник, заступник голови районної ради Валентин Черевко, підбили підсумки районного конкурсу на звання «Краща територія сільської ради з розвитку соціальної інфраструктури та благоустрою території».

Цей конкурс провели на Лохвиччині вперше відповідно до рішення п'ятої сесії районної ради шостого скликання від 26 травня 2011 року. До участі в ньому активно долучилися всі 19 сільських громад району.

Звання «Краща територія сільської ради з розвитку соціальної інфраструктури та благоустрою території» визначали за такими показниками: наявність місцевих програм та заходів по благоустрою населених пунктів ради, організація благоустрою населених пунктів, наявність правил та технічної документації з питань благоустрою, фінансування заходів з благоустрою, утримання в належному стані вулиць, спортивних майданчиків, стадіонів, парканів, тротуарів, цвинтарів, проведення санітарно-масових заходів, утримання в належному стані звалищ сміття, складів мінеральних добрив, збереження історико-культурної спадщини, організація роботи, пов'язаної з охороною довкіллля, дозвілля, масових заходів у будинках культури, клубах, школах, дитячих садках, забезпечення належних умов праці дільничним інспекторам міліції, газифікація будинків природним газом, будівництво, капіремонт, реконструкція об'єктів соціального призначення та ін. Кожний пункт умов оцінювався за п'ятибальною системою.

Протягом шести місяців районна конкурсна комісія у складі 17 осіб неодноразово проводила огляд сільських рад, аналізувала стан справ на місцях та надавала необхідні рекомендації. Сільські ради подавали на розгляд конкурсній комісії письмову інформацію та фотоматеріали про виконання умов конкурсу.

Тож, найбільше і до того ж - однакову кількість балів набрали два незаперечні лідери - Вирішальненська та Токарівська сільські ради. Члени комісії одноголосно погодились, враховуючи досягнення саме за останній рік, що лідерську позицію слід віддати Вирішальненській раді. Для голови цієї ради, Ганни Циб нинішнє скликання - перше, проте вона вже встигла зробити чимало корисних для громади справ. Тож, друге місце залишилося за Токарівської сільською радою.

Стосовно почесного третього місця думки членів комісії розділилися між Ісковецької та Лучанською сільською радами. Та все ж більшість віддали свій голос за останню.

Окрім трьох переможців районного конкурсу, були також визначені сільські ради, які стали кращими в окремих номінаціях. Так, «За ефективну роботу по забезпеченню збалансованого економічного та соціального розвитку територій громад» відзначили Сенчанську сільську раду, «За залучення підприємств, організацій та установ до участі в комплексному соціально-економічному розвитку громад» - Яхниківська сільська рада, «За ефективне управління майном, що належить до комунальної власності територіальної громади» - Пісківська сільська рада. В номінації «За організацію благоустрою населеного пункту» перемогла Бербеницька сільська рада, а в номінації «За створення умов для розвитку культури, сприяння утвердженню національно-культурних традицій населення» - Ісковецька сільська рада.

Погарщинська сільська рада отримала перемогу в номінації «За організацію проведення оплачуваних громадських робіт», а Свиридівська - «За підтримку суспільно корисної діяльності у сфері розвитку місцевої ініціативи та місцевого самоврядування». Першою у номінації «За створення умов для здобуття дітьми дошкільної освіти» стала Безсалівська рада, а в номінації «За забезпечення у межах наданих повноважень доступності медичного обслуговування» - Гирявоісківецька сільська рада.

Нарешті, у номінації «За забезпечення охорони пам'яток історії та культури, збереження та використання культурного надбання" першою стала Луценківська сільська рада.

Нагородження переможців відповідними Дипломами та заохочувальними призами відбудеться в урочистій обстановці під час святкування Дня місцевого самоврядування.


Автор: Полтавська обласна рада


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 грудня 2011, 08:42 | Лохвиця | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації