Вхід | Реєстрація

Полтавка – срібна призерка Чемпіонату України з бодібілдингу

Полтавка – срібна призерка Чемпіонату України з бодібілдингу

Цьогоріч Наталія Куліненко двічі брала участь у змаганнях із бодібілдингу. Навесні на Кубку України її результат –  четверте місце. Нещодавно на Чемпіонаті України виборола срібло. Полтавка в бодібілдингу лише рік.

Часто цю невисоку тендітну жінку можна побачити у спортивному залі. Вона виконує такі вправи, які не всім чоловікам під силу.

Тренується під наглядом Максима Іванькова, заслуженого тренера України, до того ж її чоловіка. Максим Миколайович виховав багатьох іменитих спортсменів – пауерліфтерів. Титулований бодібілдер наразі лише Наталія.

Він розробляє програму тренувань для дружини, деякі новації вносить до неї сама Наталія.

– Коли бачу, що вправа не дає мені результату, значить, вона мені не підходить, – зізнається Наталія. – Тоді міняє і коригує мені тактику.

 

Спортсменку в мені бачили з дитсадка

Наталія пам’ятає, що їй із 3-річного  віку пророкували кар’єру спортсменки.

– Я була така швидка та прудка, що вихователі в дитсадку казали, що буду пов’язана зі спортом, – говорить жінка.

Пані Наталя в шкільні роки та в юності займалась легкою атлетикою – вона спринтер.

«У школі допомагала вчительці фізкультури вести уроки, подобалось, що фізрук довіряє. Хотілось навіть вивчитись на викладача фізичного виховання».

У 9 років вимріяла собі – титул майстра спорту. Тренувалась у спортивні й школі, спочатку в Алли Комісарової, потім у Івана Глушка, який тренує старших. Були хороші результати – 1, 2 місця по області.

Але навчання в геолого-розвідувальному технікумі змінило її плани. У технікумі виступала за навчальний заклад. Призові місця були серед її досягнень, але більше часу дівчина приділяла навчальним дисциплінам, менше тренувалась. У ті роки випускникам технікуму можна було їхати на Північ, але коли Наталія закінчила заклад, розпався СРСР і студенти отримали вільні дипломи. Геологом не вдалося побути жодного дня.

А після технікуму – у 1995 – заміжжя, через рік  – народження доньки Ірини.

Жінка надовго залишила спорт.

– Знову піти в тренажерний зал мене змусили життєві труднощі, розчарування, поганий настрій, – згадує жінка. – Поглянула в дзеркало і вирішила змінити себе, тоді я була значно гладшою – 56 кіло. І от уже 10 років як я займаюся пауерліфтингом. Почала заняття з того, що хотіла мати кращу фігуру, пострункішати. А потім прийшло усвідомлення, що хочу як інші дівчата-спортсменки, підопічні Максима Іванькова, спробувати свої сили.

Мрія здійснилась через рік, відколи повернулась у спорт.

Наталі є чим похвалитись. Вона майстер спорту з пауерліфтингу, кандидат у майстри спорту з бодібілдингу. Триразова чемпіонка України з жиму лежачи (вижимає 100 кілограмів).

– Cили мені додавало те, що вже через півроку, відколи почала тренуватись, присвоїли звання кандидата в майстри спорту згадує Наталія.

Через рік після приходу в пауерліфтинг Наталія Куліненко з допомогою тренувань Максима Іванькова здобула омріяний титул – майстер спорту.

Цьогоріч показати красу та рельєфність тіла на Кубку та Чемпіонаті Наталії запропонував тренер і чоловік.

Як зізнається Наталія, тренер вважає, щоосновна її  фішка – біцепс.

Наталія додала, що нині в Україні прийняли новий грим – для всіх однаковий, одного кольору, раніше був різного кольору. Так конкурсанток легше оцінювати, м’язи в цьому гримі краще видно.

Грим наноситься з балончика.

– Коли я повернулась із Чемпіонату, усі знайомі питали, звідки я, з якого відпочинку повернулась, – усміхається спортсменка. – Грим такий стійкий, що тиждень не змивався.

 

Красиве пружне тіло = спорт + харчування

Перед змаганнями з пауерліфтингу Наталія їсть усе, що любить, хоча не об’їдається.  Вважає себе солодкоїжкою.

А от бодібілдинг вимагає дієти. Тримати її треба 1 – 2 місяці, залежно у якій спортсменка формі.

– Риба, куряче філе, яєчний білок, кисломолочний сир, але нежирний, – ділиться жінка. – Несолене і несолодке, немає хліба в раціоні. Спочатку важко триматись, через тиждень я вже спокійно їм готую усе, що люблять, а сама дотримуюсь свого способу харчування.

Нині Наталії є до чого прагнути, бо для будь-якого спортсмена титул майстра спорту міжнародного класу – одне з високих досягнень.

Спорт рідко буває без травм. У Наталії травма ноги теж була. Вона вибила жінку з колії на півроку.

– Тоді я починала усе спочатку, з нуля, – говорить спортсменка. – Чоловік їхав у зал, а я плакала, що не можу тренуватись.

Досвідчена спортсменка і сама розробляє програми тренувань для корекції фігури – схуднення, набуття форм.

– Не відмовляю, коли люди звертаються за допомогою, – розповіла Наталія.

 

Довідка

Наталія важить 52 кілограми, зріст її – 157 см.

Нині працює комірником на Полтавському турбомеханічному заводі. Хобі віддає вільний від роботи за родини час.

Тренується Наталія тричі на тиждень по 2 години. Перед змаганнями – по 5 разів.

Наталії не раз говорили, що вона схожа зовні на співачку Діану Арбеніну.


Автор: Ніна КОРОЛЬ, www.kolo.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 грудня 2011, 16:16 | Полтава | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації