Вхід | Реєстрація

Збільшення чисельності ВІЛ-інфікованих серед населення Лубен викликає занепокоєння

Збільшення чисельності ВІЛ-інфікованих серед населення Лубен викликає занепокоєння

Про це йшлося під час засідання Круглого столу «Пам’ятаючи про небезпеку, зберігаємо надію», що відбувся за ініціативи Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» 13 грудня  2011 року.

Основним  лейтмотивом  круглого столу, стало налагодження напрямків співпраці органів виконавчої влади, місцевого самоврядування із громадськими організаціями що опікуються питаннями ВІЛ-інфнеції /СНІДу.

Голова Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» Олександр Чепур зазначив, що сучасні темпи поширення ВІЛ-інфекції призвели до того, що в Лубнах, фіксується збільшення чисельності ВІЛ-інфікованих серед населення.

Для забезпечення медичної допомоги людям, які живуть з ВІЛ/СНІД та профілактики розповсюдження ВІЛ-інфекції, створено кабінет «Довіри» та функціонує міський центр соціальних служб. В області діє обласний центр профілактики та боротьби зі СНІД. Разом з тим, сучасний стан розповсюдження СНІДу в місті викликає занепокоєння серед населення. Такі результати засвідчив громадський моніторинг, проведений організацією «Твій Світ».

В Україні, за оцінками експертів, ВІЛ-інфіковано 340 тисяч. А на диспансерному обліку стоять лише 115 тисяч. Очевидно, що дві третини хворих не знають про свій діагноз.

63,9% жителів України ніколи не проходили тест на ВІЛ-інфекцію (СНІД). Фіксується дуже багато випадків, коли люди потрапляють в клініки вже на пізній стадії ВІЛ-інфекції - на стадії СНІДу.

Головний лікар Лубенського обласного наркологічного диспансеру Антон Смагін, коментуючи ці результати, сказав, що «цей показник викликає занепокоєння», він свідчить, що «з молоддю та населенням ще проводиться недостатня робота».

Начальник відділу в справах сім’ї та молоді виконавчого комітету Лубенської міської ради  Світлана Скиба повідомила, що у партнерстві з громадською організацією «Твій Світ» здійснюються спільні заходи щодо вирішення проблем ВІЛ/СНІДу в місті. Вона підкреслила, що понад 90% опитаних під час заходів молодих людей вважають, що ВІЛ / СНІД є серйозною і масштабною загрозою для громадян України.

Також Олександр Чепур повідомив, що проект «Пам’ятаючи про небезпеку, зберігаємо надію» реалізується в даний час громадською організацією «Твій Світ» і є доповненням до стратегії подолання ВІЛ/СНІД і плану дій боротьби з ВІЛ/СНІД в області. Діяльність в рамках проекту  поширюється на місто Лубни. Проектом передбачено фаховий підхід до профілактики ВІЛ/СНІДу, навчання волонтерів, обмін досвідом, підтримку ініціатив для подальшої розробки існуючих проектів, створення інновацій та інші заходи.

В роботі круглого столу взяли участь представники управління охорони здоров'я, лікарі-практики, громадські організації.


Автор: Олександр Чепур


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 грудня 2011, 08:58 | Лубни | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації