Вхід | Реєстрація

«16 днів проти насильства»

«16 днів проти насильства»

Щороку з 25 листопада по 10 грудня під егідою ООН більш ніж у 150 країнах світу проходить Міжнародна акція "16 днів проти насильства". Чому саме ці дні? Тому що 25 листопада згідно Резолюції Генеральної асамблеї ООН (1981р.) - Міжнародний День боротьби з насильством стосовно жінок; а 10 грудня - Міжнародний день захисту прав людини. Саме в цей день у 1948 році була прийнята Всесвітня декларація прав людини. Також  у ці 16 днів входить ще одна пам'ятна дата. 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я вперше був відзначений Всесвітній День боротьби зі СНІДом.

НВК "Гелікон" не залишився осторонь цих всесвітньо-вагомих дат. За ініціативи Міжнародної організації  "Проект Кешер", вчитель Матвієнко О.В. для старших класів провів урок у рамках акції "16 днів проти насильства", девізом якого став вислів "Від миру в родині - до миру в усьому світі". Учні підготували плакати-колажі на цю тематику та влаштували презентації своїх робіт.

Також учні школи приєдналися до акції боротьби зі СНІДом, яка у НВК тривала тиждень. Її організацією займалася керівник шкільної агітбригади "За здоровий спосіб життя" - вчитель біології Мусієнко Н.О. Учні виготовили стінгазети та червоні стрічки - символ солідарності із ВІЛ-позитивними і хворими на СНІД. Всі бажаючі змогли приєднатися до всесвітнього антиСНІДівського руху.

У день боротьби зі СНІДом наш заклад відвідала завідуюча інфекційним відділенням, лікар-інфекціоніст Горобець Лідія Володимирівна з лекцією-бесідою "Знати, щоб жити".

Віримо в те, що нинішня молодь зробить світ кращим, а такі заходи сприятимуть формуванню її активної життєвої позиції.


Автор: Н.О.Мусієнко, О.В.Матвієнко, www.myrgorod.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 грудня 2011, 14:52 | Миргород | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації