Вхід | Реєстрація

На Новосанжарщині відкрили нову лісову дорогу

Днями у Новосанжарському лісгоспі відбулося відкриття нової лісової дороги. Новозбудована дорога знаходиться у Малоперещепинському лісництві.

У Новосанжарському лісгоспі – це перші 300 метрів дороги із щебеню. Тому офіційне відкриття проходило з перерізанням червоної стрічки.

Загалом, у районі зелені масиви займають понад 10% території – а це понад 12 тисяч гектарів.

Лісівники наголошують, що нові лісові шляхи забезпечать надійне сполучення та сприятимуть оперативному реагуванню у разі виникнення лісових пожеж, допомагатимуть вчасно прибути на місця спалаху. Також завдяки збудованим дорогам можна у повному обсязі використовувати лісові ресурси, залучаючи вантажопідйомну техніку. Особливо важливе значення має проїзд техніки у важкодоступні місця, де налічуються значні обсяги стиглої та перестиглої деревини.

Лісничий Малоперещепинського лісництва Борис Циганчук пригадує, що коли кілька років тому поблизу села Мала Перещепина хтось підпалив лісовий масив, саме на піщаній дорозі за кілька сот метрів від пожежі  застрягла машина із водою. Вона їхала гасити вогонь. Витягати її довелося  аж двома тракторами. Пожежа ж у хвойному лісі тим часом ширилася. Ось яскравий приклад, для чого потрібні лісові дороги із твердим покриттям.

Створення якісного дорожнього покриття забезпечить модернізацію всієї лісової галузі. Раніше у ліс неможливо було проїхати навіть легковим автомобілем, не говорячи вже про важкодоступні місця, ліс у яких також потребує освітлення, прохідних рубок тощо. Тепер же усі дороги заслуговують високої похвали, адже збудовані якісно, з дотриманням спеціалізованих технологій.

У цілому на Полтавщині за 7 років спеціалісти зеленої галузі уже побудували понад 30 кілометрів таких автошляхів.

 


Автор: Прес-служба Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 грудня 2011, 09:41 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації