Вхід | Реєстрація

АМКУ оштрафував «Новосанжарський лісгосп» на 10 тис. грн

АМКУ оштрафував «Новосанжарський лісгосп» на 10 тис. грн

Адміністративна колегія Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України оштрафувала ДП «Новосанжарський лісгосп» на 10 тис. грн. за зловживання монопольним становищем.

Як встановило Відділення, підприємство у 2010 році реалізовувало лісопродукцію для контрагентів (юридичних осіб) за цінами, що не відповідали розміру прайсової ціни та яка була затверджена відповідними наказами керівництва підприємства для окремих юридичних осіб.

У розрахунках вартості пиловника у 2010 році підприємством враховано усі фактичні витрати по заготівлі лісопродукції, витрати, пов'язані з реалізацією, а також врахована рентабельність. Фактично у цей період підприємство було прибутковим.

Тому, застосування підприємством різних цін на лісопродукцію для споживачів не може бути виправдано економічними чинниками, а диференціація цін не є об'єктивно виправданою.

«Такі дії підприємства забороняються статтею 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції», оскільки приносе переваги окремим партнерам (покупцям лісопродукції) та створюють несприятливі умови для інших, а також спотворюють конкуренцію між торговими партнерами», - підвів підсумки голова територіального відділення Володимир Оніщенко щодо прийнятого рішення у справі.


Автор: Полтавське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 грудня 2011, 15:52 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації