Вхід | Реєстрація

Четверо жінок та двоє неповнолітніх хлопців пограбували бабусю

Четверо жінок та двоє неповнолітніх хлопців пограбували бабусю

Після Різдвяних свят до Оржицького райвідділу міліції від сільського голови одного із сіл району надійшла заява про розбійний напад на 87-річну пенсіонерку.

За словами заявника, в один із останніх днів минулого року до будинку старенької увірвалися кілька чоловік, які забрали у останньої усі її заощадження, а саме 12700 гривень. Група зловмисників діяла у цілковитій темряві, засліплюючи жінку світлом ліхтаря.

Сама ж бабуся майже два тижні оговтувалася від пережитого – перелякана старенька з дому не виходила. Навіть боялася повідомити до міліції про вчинений відносно неї злочин. Лише коли інформація про напад від сусідів дійшла до сільського голови, останній повідомив правоохоронців.
За таких обставин годі було й говорити про затримання злочинців «по гарячих слідах». Працівникам міліції довелося провести чималу роботу, аби вийти на слід зловмисників. Протягом кількох днів особовий склад райвідділу «прочісував» кожен куток району та по крупицях збирав інформацію для розкриття зухвалого злочину.
Як з’ясували правоохоронці, на бабусю напали шестеро осіб – чотири жінки віком від 20-ти до 40-ка років та двоє неповнолітніх 17-річних хлопців. Усі панянки з кримінальним минулим, а дві з них наразі відбувають умовний термін покарання.
Того вечора компанія за чаркою оковитої мізкувала, де б роздобути грошей на святкування Нового року. 36-річна жінка запропонувала пограбувати її сусідку, адже все село знало, що одинока бабуся складає гроші. Підтримавши дану ідею, компанія вирушила до бабусиної хатини. Однак здолати «фортецю» зловмисникам з першого разу не вдалося: двері не відчинялися, а перелякана старенька схопила вили, розбила вікно та стала кричати й кликати на допомогу. Зловмисники втекли, однак, підбадьорившись черговою порцією горілки, вирішили довести справу до кінця.
Цікаво, що грабіжники йшли на злочин попередньо вдягнувши на голови панчохи, аби їх потім не упізнали, хоча й на всіх «масок» не вистачило.
Цього разу їм вдалося відчинити двері. Однак пошуки грошей ускладнювалися цілковитою темрявою. Виявляється, у бабусі напередодні перегоріла лампочка, а нову вона ще не придбала. Тож зловмисники засліплювали стареньку світлом ліхтаря та вимагали віддати готівку. Хтось перевіряв шафи, хтось нишпорив у ліжкові, а 36-ти та 40-річна жінки безпосередньо «оглядали» бабусю. Шукати довго не довелося – заощадження старенької були замотані у хустинку та прив’язані до тіла. Віднайшовши «скарб», зловмисники полишили місце злочину й попрямували ділити куш.
Гроші старенької «спустили» досить банально – накупили обновок, а решту витратили на новорічні святкування.
Однак, «кримінальній компанії» довго розкошувати на відібрані у безпомічної пенсіонерки гроші не судилося. Завдяки професійній та злагодженій роботі оржицьких правоохоронців, зловмисники понесуть заслужену відповідальність.
«Наразі по даному факту порушена кримінальна справа за ознаками частини 3 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж, поєднаний з проникненням в житло), – говорить Сергій Лябах, перший заступник начальника Оржицького райвідділу міліції. – Санкція даної частини статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років».
Окрім цього, правоохоронці проводять подальшу перевірку, з метою встановлення можливої причетності затриманих до інших злочинів, вчинених на території району.
17-річний учасник пограбування бабусі тепер розкаюється у вчиненому, говорить, що жалкує. «Я взагалі не думав про наслідки. Усі пішли грабувати бабу, то ж і я пішов за усіма» - пояснює хлопчина.
Однак зробленого вже не виправити. Остаточну крапку у цій справі поставить суд, який і визначить міру вини та відповідне покарання кожному учаснику нападу на стареньку бабусю.


Автор: ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 січня 2012, 11:27 | Оржиця | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації