Вхід | Реєстрація

Трішки приватного життя, або Наскільки наші чиновники близькі до народу

Можливо, мало хто знає, але 7 грудня у нашій країні відзначали День міського самоврядування. Саме до цієї дати ми і вирішили поспілкуватися з міськими чиновниками, але на теми, що мало стосуються їхньої професійної або бізнесової діяльності.
Отже, у поле зору “Програми Плюс” потрапили заступники міського голови Володимир Онищенко, Олександр Биков, Ігор Крикливець, Тетяна Неїленко, а також начальник міського УЖКГ Олександр Любенко, секретар міської ради Василь Івко та керівник апарату міської ради Валентин Стасюк.
Стасюк не користується громадським транспортом, а Неїленко їздить маршрутками практично щодня.
Голова апарату міської ради Валентин Стасюк вже більше трьох років їздить лише на власному автомобілі “Mitsubishi Outlander”, який придбав у 2006 році і про міський транспорт може казати лише у далекому минулому часі. А от заступник міського голови і водночас начальник фінансового управління місьвиконкому Тетяна Неїленко власного автомобіля не має, через що міськими маршрутками №№18 та 30 їздить ледь не щодня, переважно до своєї мами. І навіть маючи службове авто, не полюбляє використовувати його після робочого часу. Тому коли затримується на роботі допізна, додому також добирається на громадському транспорті. Серед інших чиновників, яких нерідко можна зустріти у маршрутці, лише начальник УЖКГ Олександр Любенко, який, попри наявність власного автомобіля KIA, придбаного у 2007 році, практично у всі вихідні дні їздить на громадському транспорті. Для решти чиновників міський транспорт є більше екзотикою, ніж засобом для пересування. У Олександра Бикова є автомобіль “Skoda Superb”, а у Василя Івка “Toyota Avensis”. Ігор Крикливець хоч і солідарний зі своєю колегою Тетяною Неїленко і власного авто не має, проте маршрутками їздить досить рідко.

В Анталію – Ігор Крикливець, решта – у Трускавець
Цього року свій відпочинок міські високопосадовці провели по-різному. Так, Олександр Биков був у Кременчуці, більшість часу приділивши рибалці та дачі. Заступник мера Ігор Крикливець відпочивав на узбережжі відомого турецького курорту в Анталії. А от перший заступник міського голови Володимир Онищенко, до речі, власник найдорожчого автомобіля у місьвиконкомі “Toyota Land Cruiser”, так само, як і секретар міської ради Василь Івко і вже згаданий Валентин Стасюк, свою відпустку провів у санаторіях Трускавця.
Аграрник Онищенко вирощує овочі на власному подвір’ї, а Івко має дачу у “власному” кооперативі.
У Володимира Онищенка в одному з його дипломів про вищу освіту зазначений аграрний фах. Його дружина також має аграрну освіту. Тому утримувати власний город у приватному будинку для них – одне задоволення. На столі у першого заступника віце-мера завжди є свіжа зелень та огірки. “Хоча городу у мене всього дві сотки, але нам вистачає. Ось цього року поряд з персиками та смородиною посадили ще й ліщину”, – розповідає Володимир Вікторович.
Так уже вийшло, що назва кооперативу, в якому має дачу Василь Івко, практично збігається з його прізвищем і називається “Івки”. Як виявилося, “Івки” для секретаря міської ради є ще і місцем його народження.
Серед шанувальників заміських ділянок, на яких кожен за своїм бажанням щось вирощує для власного споживання, – Олександр Биков, що має дачу з 10 сотками землі у кооперативі “Росинка”, що у Михайленках. Ігор Крикливець є власником дачі у селищі Потоки. А Олександр Любенко має дачну ділянку площею 5 соток у Кривушах.
І лише Тетяна Неїленко та Валентин Стасюк виключно всі продукти харчування купують у міських магазинах або на ринках. Перша ніякої земельної ділянки не має, тому під час поїздок іноді може купити якихось овочів або фруктів у приватників на трасі. А другий не використовує земельної ділянки площею 3,7 соток біля приватного будинку для вирощування будь-яких овочів чи фруктів.

Автор: Олег Перцев, www.pp.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 грудня 2009, 12:16 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації