Вхід | Реєстрація

Стартує соціальний проект «Пам’ятаючи про небезпеку, зберігаємо надію»

7 лютого 2012 року в приміщенні Лубенської міської ради відбулася прес-конференція «Майбутнє під загрозою: учнівська молодь Лубен стурбована темпами поширення ВІЛ – інфекції». Зустріч з представниками засобів масової інформації була присвячена  початку соціального проекту «Пам’ятаючи про небезпеку, зберігаємо надію», спрямованого на привернення уваги громадськості до проблеми ВІЛ/СНІД в місті Лубни. Організаторами проекту виступила Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» за підтримки Корпусу Мира США в Україні.

Питаннями про подолання стереотипів щодо того, як передається  ВІЛ, яким чином можна заразитися і про розвиток толерантного ставлення до людей з позитивним ВІЛ-статусом задаються вже не в перший раз як громадські активісти, міська влада, так і шкільна молодь міста.

Олександр Чепур, керівник проекту: «Учасники проекту «Пам’ятаючи про небезпеку, зберігаємо надію» завдяки тренінгам, акціям, та іншим заходам зможуть дізнатися не тільки реалії ВІЛ/СНІД в Україні, а безпосередньо взяти участь у їх реалізації».

Представники міської влади неменше стурбовані проблемою поширення ВІЛ/СНІД в Лубнах та питаннями профілактики, оскільки хочуть бачити майбутнє міста зі здоровими та успішними жителями.

«На жаль, ВІЛ – інфекція продовжує поширюватись в молодіжному середовищі. Тому ми з радістю підтримуємо проекти з профілактики ВІЛ / СНІД. Дуже хотілося, щоб цей проект проводився в Лубнах щорічно»- заявила начальник відділу у справах сім'ї та молоді виконавчого комітету Лубенської міської ради Скиба Світлана Олексіївна.

В ході прес – конференції Олександр Чепур також зазначив: «Найефективніша робота для молоді - та, яку проводить сама молодь.  На етапі створення цього проекту молодь була активним учасником, якщо ми побачимо, що молоді люди продовжують брати участь у вирішенні проблеми ВІЛ/СНІДу - це буде результатом проекту».

Дотримується погляду про те, що молодь не повинна залишатися осторонь і прагнути вирішувати проблему ВІЛ /СНІДу, і Матушко Марина,учениця Лубенської спеціалізованої школи № 6: «Кожна молода людина повинна розуміти, як можна захистити себе і своїх близьких . І я вважаю, що саме обмін знаннями, обмін інформацією допоможе нам подолати цю проблему. Саме завдяки участі багатьох моїх ровесників, творчим, креативним методам, які притаманні молоді , а також  інтернету, інтернет-ресурсам, людина може дізнатися дуже багато про проблему СНІДу».

Проект «Пам’ятаючи про небезпеку, зберігаємо надію» - масштабний соціальний проект локального характеру Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» за підтримки Корпусу Мира США в Україні. Партнерами проекту виступають Лубенська спеціалізована школа № 6, відділ в справах сім’ї та молоді виконавчого комітету Лубенської міської ради.

В ході прес – конференції також відбулась презентація проекту «Пам’ятаючи про небезпеку зберігаємо надію» та демонструвались  інформаційні матеріали, випущені в його рамках. 


Автор: Олександр Чепур


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 лютого 2012, 11:13 | Лубни | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації