Вхід | Реєстрація

У Кобеляках знову вбивство (доповнено)

У Кобеляках знову вбивство (доповнено)

Буквально протягом місяця у райцентрі сталося два тяжких злочини.
Не встигли Кобеляки оговтатись від кривавої різанини у провулку Калініна, коли була вбита молода жінка і постраждали ще двоє людей, як в місті сталася нова надзвичайна подія.
Близько години ночі 23 квітня надійшли тривожні дзвінки у райвідділ внутрішніх справ та в лікарню. Випадковий перехожий, який проходив по вулиці Ветеринарній, наткнувся на скривавлені тіла двох молодих хлопців. Працівники «швидкої допомоги», які прибули на місце події, констатували смерть одного із постраждалих. Іншого у непритомному стані доставили у Кобеляцьку районну лікарню, де помістили у реанімаційне відділення.
Особи постраждалих встановили. Це жителі Кобеляк громадянин Ш. і Л. Нібито напередодні трагедії хлопців неодноразово бачили в різних місцях Кобеляк, де вони досить гучно відзначали якусь подію. За неофіційною інформацією, їм навіть зауваження робили співробітники міліції та члени козацького формування з охорони порядку. Хлопці реагували адекватно. Але, переходячи в інше місце, продовжували пиятику. А опівночі знайшли їх покалічені тіла.
У Кобеляки прибули співробітники кінологічного центру з Полтави та працівники карного розшуку обласного управління внутрішніх справ. Вони разом з місцевими міліціонерами проводять оперативно-розшукові дії зі встановлення особи вбивці. Чи вбивць.
Офіційних коментарів правоохоронці поки що не дають.

 

Без екстрасенсів не обійдуться

Ну і, звичайно ж, резонансний випадок миттєво «обріс» безліччю чуток. Тим більше, що вбивці до цього часу (середа, 25 квітня) ще не знайдені. З кожним днем лише збільшується кількість кобелячан, яких запрошують до райвідділу внутрішніх справ для отримання свідчень. Це може означати лише одне: слідство йде «по широкому колу», опитуючи всіх, хто міг щось бачити, чути чи здогадуватись про обставини вбивства. Отже, конкретних підозрюваних чи суттєвих «зачіпок» для пошуку у міліціонерів немає.
Тому давайте нижче спробуємо проаналізувати найбільш розповсюджені чутки, які курсують Кобеляками і районом у зв’язку з убивством.
Чутка перша: «Другий постраждалий помер у лікарні…» Станом на середу хлопець живий. Хоча так і не прийшов до тями. Отже, і не може нічого розповісти. Якщо ж він і опритомніє, то ніхто не може гарантувати, що нещасний щось пам’ятає.
Чутка друга. Вбивство відбулось прямо навпроти райвідділу внутрішніх справ. Один знайомий впевнено доводив, що на власні очі бачив схему розташування тіл постраждалих. І на ній було чітко видно — вони лежать біля магазину, що навпроти райвідділу міліції. Щоправда, через день цей чоловік передзвонив і визнав, що погарячкував. На побаченій ним схемі було зображене місце, де хлопці розпивали алкогольні напої напередодні трагедії. Ми зв’язались із медиками, які забирали тіла тієї страшної ночі. Вони заявили, що трагедія сталася неподалік центру карате «Дзансін», що за кількасот метрів від міліції.
Чутка третя. Уже затриманий підозрюваний у вбивстві. Це — житель Кобеляк. Люди говорять, що на нього ніби прагнуть «повісити» злочин. Між тим, правоохоронці розповіли, що згадуваний кобелячанин затриманий за зовсім інше правопорушення, аж ніяк не пов’язане із вбивством.
Чутка четверта. Міліціонери під час оприлюднення офіційної версії скажуть, що хлопці самі себе вбили. Мовляв, одночасно вдарили один одного палицями по головах. У результаті — один помер, інший в реанімації.
Чутка п’ята і головна. Хлопців у ту ніч побили у райвідділі внутрішніх справ. А потім, щоб «замести сліди», виникнули тіла до центру карате.
Як вже говорилось вище, співробітники міліції поки що утримуються від офіційних коментарів. Віра Гомонюк, яка в Кобеляцькому райвідділі внутрішніх справ відповідає за зв’язки із громадськістю,  запевнила, що в найближчі 3-4 дні міліціонери оприлюднять офіційну версію подій і дадуть відповіді щодо чуток, які курсують Кобеляками.
У неофіційній розмові один із правоохоронців сказав: «Ми знаємо про всі ці чутки. Знаємо навіть те, з якого джерела вони виходять. Безумовно, все це дурниці».
Дурниці все це чи ні — покаже час.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 квітня 2012, 08:16 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації