Вхід | Реєстрація

Рятувальники посилено проводять розяснювальну роботу серед відпочиваючих в лісах

Рятувальники посилено проводять розяснювальну роботу серед відпочиваючих в лісах

Піклування про лісові багатства, їх поповнення та збереження – завдання самої людини. І вирішувати його потрібно повсякденно. Основною проблемою лісів були і залишаються лісові пожежі, винуватцем яких є людина. Пожежі, які виникають на території держлісгоспів вимагають напруження усіх сил пожежно-рятувальних підрозділів, лісгоспу та місцевої влади. У результаті пожежі ліс перестає функціонувати як екологічна система, знищується все живе.

Негативні наслідки пожеж проявляються тривалий час. А причини банальні: необережне поводження з вогнем, безтурботне відношення до лісових багатств з боку відпочиваючих, випалювання сухої трав’яної рослинностi на сiльгоспугiддях, пустищах, уздовж доріг. Це все говорить про байдуже ставлення людей до елементарних правил поводження в лісі, адже, для того, щоб пожеж у лісах було менше, потрібне дбайливе відношення громадян до правил пожежної безпеки, бо тільки спільними зусиллями можливо зберегти лісові багатства від вогню.

З метою запобігання виникнення пожеж в лісах Шишацького та Велико Багачанського районів працівниками МНС разом з представниками Держлісгоспу та працівниками міліції проводяться рейди по місцям масового відпочинку людей в лісах. Під час рейдів з громадянами проводяться роз’яснення щодо небезпеки розведення вогню в лісових масивах, та заборону їх розведення у хвойних лісах. Рятувальники звертаються до громадян з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки в лісах. Бережіть ліс від пожеж!


Автор: ТУ МНС у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 травня 2012, 13:33 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації