Вхід | Реєстрація

У школах пролунали останні дзвоники

У школах пролунали останні дзвоники

Минулого четверга в кобеляцьких школах відбулися урочистості для учнів 11 класів з нагоди закінчення навчання. Журналістам «ЕХО» випала нагода побувати на останньому дзвонику в школі № 2.

На годиннику майже дванадцята. Учні, вчителі та батьки зібрались на шкільному подвір’ї в очікуванні одинадцятикласників, у яких цього дня був останній день занять. Для них мав пролунати останній в їхньому житті шкільний дзвоник. І цей факт, імовірно, викликав заздрість у школярів 1-10 класів, яким доведеться навчатися ще майже до кінця травня.

— З одного боку, завершення навчального року трохи раніше — це класно, — відзначає одинадцятикласниця Анастасія, — а з іншого — важко. Бо через це навчальну програму дуже стиснули.

Не мають єдиного ставлення до скороченого навчального року і батьки школярів. Хтось вважає, що це погано впливає на засвоєння шкільної програми, а інші наполягають, що навчання у травні немає сенсу.
Та скорочений навчальний рік ніяк не позначився на настроях присутніх. Цього дня школярі читали вірші та промовляли слова подяки вчителям. Педагоги, перекладаючи букети квітів з однієї руки до іншої, уважно наглядали за своїми учнями та їхньою поведінкою. Батьки дивились на все це збоку і крадькома змахували сльози розчулення.

Директор школи Світлана Грінько першою звернулася до випускників з напутніми словами.

— Дорогі мої одинадцятикласники: гарні, щирі, теплі, розумні! — каже директор. — Ви досить багато в своєму шкільному житті зробили для нашої школи. Ви здобували перемоги на районних та обласних олімпіадах, брали участь і перемагали у конкурсах Малої Академії Наук. І сьогодні вся школа по-родинному вітає вас зі святом. Для вас прозвучить останній дзвінок. А завтра ви вже напишете свій перший іспит. І я впевнена, що ви і завтра, і післязавтра, і на майбуття будете найкращими.

А голова районної ради Юрій Тагадюк був на святі не лише як представник влади, а й як батько, у котрого цього дня закінчувала школу третя донечка.

— Багато тисяч дзвінків ви почули за всі роки навчання у школі, — каже Юрій Іванович. — Та сьогодні для більшості з вас він дзвенить востаннє. Закінчилось безтурботне дитинство і ви підете в нове самостійне життя. Попереду нові вершини та нові досягнення. Але б де ви не були і куди б вас не закинула доля, пам’ятайте рідну школу, друзів та вчителів.

Олександр Ісип також звернувся з привітаннями до випускників. І побажав, аби в особистому житті на життєвій довгій ниві у них більше ніколи не було останніх дзвоників.

— Сьогодні можна гордо говорити за кожного учня, який закінчив школу, — каже міський голова. — Гордо про них можуть говорити вчителі та батьки, котрі відповідально виконали свою роботу. Місто також гордиться вами, дорогі випускники! І розраховує на те, що ви його також будете любити та шанувати. Адже сьогодні ви по-святковому одягнені янголята. Але іноді звідкись беруться чортенята, котрі ламають лавочки та перевертають контейнери. Тому раджу всім задуматись над цим.

Підсумовуючи, міський голова побажав усім гарно відпочити під час літніх канікул та сповна набратися сил. Виступ кожного виступаючого школярі вітали шаленими аплодисментами та вигуками.
А на завершення свята випускники під аплодисменти присутніх випустили у повітря безліч кольорових кульок, які ще декілька хвилин проводжали поглядами в небо.


Фотки
з події

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 травня 2012, 15:32 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації