Вхід | Реєстрація

«Чи поїде Шовкопляс до Азарова?!»

«Чи поїде Шовкопляс до Азарова?!»

На черговій апаратній нараді у голови Новосанжарської райдержадміністрації говорили про сільське господарство та спорт.

Начальник управління агропромислового розвитку Василь Михайлик розповів присутнім про те, що станом на 7 травня у районі зійшло близько 50 % площ озимих. Інші площі господарства пересіяли. Хтось — кукурудзою, хтось — соняшником. Саме про дві ці культури пішла далі мова на нараді.

— Який очікується вал кукурудзи у цьому році? — поцікавився голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс у Василя Михайлика. — Тільки зніміть очки! Не дивіться у бумажку!

— Десь 250-280 тисяч тонн, — назвав Василь Олексійович досить солідну цифру.

— А хто ж це все пересушить? — не вгавав голова РДА. — Адже сушарок вистачає тільки у «Чистої криниці» та «Елеватора «Чистої криниці»?

— Вони і пересушать. Вони готові допомогти іншим господарствам, потужності у них вистачить, — запевнив начальник управління.

А от голову районної ради Володимира Левицького непокоїло інше питання.

— Ви сказали, що у районі велика кількість площ під соняшником, — зауважив Володимир Іванович, — а я чув по радіо, як прем’єр-міністр Микола Азаров говорив, що буде викликати до себе тих губернаторів та голів райдержадміністрацій, у яких соняшник займатиме більші площі, ніж дозволено. Так от ви скажіть, чи поїде Сергій Миколайович до прем’єр-міністра? І як господарства погоджують з вашим управлінням площі посіву тієї чи іншої культури?

Василь Михайлик повідомив, що при допустимих 12-14 відсотках у 2012-му році соняшник посіяли на 18,4 % площ. У 2011-му було 15 %.

— Щодо погодження посівних площ, то є господарства, які не дослухаються до наших рекомендацій, — визнав Василь Олексійович, — є такі, у кого по 24-26 відсотків соняшнику. У декого — і до 58 %…

Пояснити ситуацію із соняшником взявся Сергій Шовкопляс.

— З приводу цього соняшнику ми дуже жорстко спілкувалися із керівниками господарств. І вони мене майже переконали, — констатував голова райдержадміністрації. — Днями «Дукла» переорала останнє поле озимої, яка не зійшла. Вони понесли великі затрати. І тому, щоб якось їх відбити, змушені були пересівати соняшником. Розуміє небезпеку від соняшнику і Володимир Замула. Він так і сказав: «Я ж не ворог сам собі. Цей рік посію соняшник. Потім 7-8 років не буду його сіяти».

Друга частина апаратної пройшла під знаком спорту. Начальник відділу сім’ї, молоді та спорту Володимир Литвиненко за допомогою демонстрації слайдів розповідав про виконання Програми розвитку фізичної культури і спорту. Він розповідав про досягнення спортсменів сільського спорту, школярів, учнів спортивних шкіл. Так у Новосанжарській ДЮСШ вже сьогодні є вісім кандидатів у майстри спорту — четверо з пауерліфтингу, троє — з кульової стрільби, один — з боксу.

Наостанок своєї доповіді Володимир Олександрович нагадав, що вихідними стартував обласний чемпіонат. І новосанжарський «Стандарт» у першому ж турі порадував уболівальників перемогою.

— Ви бачили, скільки людей прийшли на перший матч?! Їх прихід — це своєрідний кредит довіри. Почнете робити щось не так, возити легіонерів, наприклад, — і одразу цих людей втратите, — запевнив голова РДА.
Після цього Сергій Шовкопляс дав доручення начальнику районного відділу освіти Юрію Зінченку встановити на стадіоні електронне табло.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 травня 2012, 11:08 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації