Вхід | Реєстрація

Не заплатив штраф? «Рубіж» тебе знайде

Не заплатив штраф? «Рубіж» тебе знайде

Ходять чутки, що відеокамери, встановлені поблизу стаціонарного поста ДАІ, що поряд із селом Сухинівка, виконують роль муляжів. Насправді ж вони не працюють. Є й інша чутка — протилежного змісту. Говорять, що відеокамери фіксують порушення Правил Дорожнього руху, зокрема, перевищення швидкості на дистанції аж до п’яти кілометрів. Мовляв, ви тільки-но виїхали із Кобеляк, а ваш автомобіль вже фіксує всевидяче відеооко.

За коментарем ми звернулись до командира взводу Кобеляцької роти ДПС Олександра Паська. Він повідомив, що на автодорозі Дніпропетровськ-Кобеляки-Решетилівка дійсно встановлена система відео фіксації номерних знаків транспортних засобів «Відеоконтроль «Рубіж». Саме так вона називається. Система, яка включає в себе комп’ютерне обладнання та дві відеокамери, працює із 19 квітня. Відеофіксація ведеться цілодобово, навіть у темну пору доби.

Мета встановлення системи — виявлення транспортних засобів-учасників ДТП та тих, що знаходяться у розшуку через угон, різні адміністративні правопорушення, по лінії виконавчої служби через несплату їх власниками штрафів. Камери фіксують задні номери автомобілів, і якщо вони знаходяться в розшуку з указаних причин, спрацьовує спеціальна система, яка повідомляє співробітників ДАІ про появу на дорозі відповідного транспортного засобу. Якщо його не встигають зупинити на «сухинівському» посту, інформація миттєво передається на інший пост, що поблизу Бутенок. Цікаво, що перший автомобіль-порушник виявили одразу після того, як система запрацювала. Деякі автівки, власники яких не сплатили вчасно штрафи, вже встигли побувати і на штрафмайданчиках.

У планах ДАІ — встановлення поряд із відеокамерами приладів «Візир», які будуть фіксувати перевищення швидкості. Хоча переносними «Візирами» «даїшники» користуються і зараз.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 травня 2012, 11:48 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації