Вхід | Реєстрація

Діти-інваліди лікувалися в Кременчуці

Діти-інваліди лікувалися в Кременчуці

Восьмеро діток з Кобеляцького району з проблемами опорно-рухового апарату пройшли безкоштовний курс реабілітації у Кременчуцькому реабілітаційному центрі.

На одній із сесій Кобеляцької районної ради було виділено 16 тисяч гривень для надання реабілітаційних послуг дітям-інвалідам Кобеляцького району в Кременчуцькому міському центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

Згаданий центр виконує програми комплексної реабілітації дітей з вадами фізичного та розумового розвитку, надає підтримку родинам, які виховують дітей з особливими потребами. Центр спеціалізується на реабілітуванні дітей з вадами зору та слуху, опорно-рухового апарату, інтелектуальними вадами та ураженням центральної нервової системи.

Працівниками Управління праці та соціального захисту населення зі списків, наданих Кобеляцькою центральною лікарнею, були вибрані діти з проблемами опорно-рухової системи. Таких виявилось шістнадцять. Нещодавно перша група у складі восьми діток безкоштовно вже пройшла курс реабілітації. Дітей в обов’язковому порядку супроводжують батьки.

В курс реабілітації ввійшли масаж, фізіопроцедури, консультації педіатра, невролога, ортопеда, психолога та логопеда. Діти також провели заняття з інформатики. А в кабінеті лікувальної фізкультури були розроблені вправи безпосередньо для кожної дитини, яка проходила лікування.

Найбільше сподобалось дітям купатися в басейні. Плюс до всього плавання дає можливість розробити суглоби і м’язи ніг та рук. Незабаром планується наступна поїздка групи у складі восьми дітей. До речі, це не перша поїздка дітей-інвалідів Кобеляцького району до реабілітаційного центру. Минулого року деякі діти вже мали змогу пройти безкоштовний одинадцятиденний курс лікування.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 травня 2012, 08:49 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації