Вхід | Реєстрація

Як підготуватися до пляжного сезону за короткий термін?

Як підготуватися до пляжного сезону за короткий термін?

Дівчина ніколи так сильно не переживає за свою фігуру та зовнішній вигляд, як напередодні власного весілля і перед початком пляжного сезону. Якщо у дівчини підтягнуте, спортивне тіло, то на ньому добре буде виглядати як весільна сукня, так і купальник. Не сумніваючись у своїй чарівності, вона може гордо дефілювати по банкетній залі та з такою ж витонченістю вона може простувати по пляжу, ловлячи захоплені погляди.

Однак, на відміну від шлюбної обітниці, до якої ми можемо готуватися кілька місяців, а то й років, питання про те, наскільки ми готові до пляжного сезону, на жаль, багато хто з нас задають собі тільки на кінці весни чи на початку літа. І тут нам може знадобитися експрес-підготовка. Втішно те, що підготуватися до пляжного сезону за короткий термін можливо, і це не вимагає титанічних зусиль, хоча постаратися доведеться.

Почнемо зі шкіри. По-перше, вона потребує водних процедур. Застосування жорсткої рукавиці прискорить обмінні процеси у верхніх шарах шкіри, відлущить мертві клітини і поліпшить кровообіг. Для цих цілей також можуть підійти скраби. Обов'язково після таких процедур потрібно використовувати зволожуючі засоби.

По-друге, щоб шкіра виглядала бездоганно, без епіляції не обійтися. У кожної з нас є свої напрацьовані методи: хтось віддає перевагу щодня голитися, однак при цьому необхідно рясно зволожувати шкіру, а для когось застосування епілятора не є проблемою. Тільки не забудьте після процедури нанести на шкіру крем. Прихильники сучасних методів епіляції воліють лазерну та фотоепіляцію — безболісно, проте підходить не всім, тому спочатку потрібно проконсультуватися у фахівця.

По-третє, потрібно тонізувати шкіру. Після довгих зимових місяців шкіра особливо потребує додаткової енергії. Що нам може допомогти? Контрастний душ, масаж і сауна. Ці процедури омолоджують, бадьорять, тонізують шкіру.

Шкірі ми приділили достатньо уваги. Тепер варто зайнятися фігурою. Потрібно привчити себе регулярно робити зарядку вранці, не менше трьох разів на тиждень займатися яким-небудь видом спорту або танцями. Головне — організм повинен активно працювати, тіло — рухатися, м'язи — напружуватися. І, як наслідок, зайві калорії, дбайливо накопичені нами за зиму, будуть спалюватися, перетворюючись на спокусливі рельєфи. А щоб результат не примусив себе довго чекати, потрібно замінити борошняне і цукор на фрукти, овочі і ягоди. Це дуже смачно і набагато корисніше тортиків і тістечок.

Тепер перейдемо до вибору купальника. Купальник може підкреслити або переваги фігури, або її недоліки. Тому перед походом до магазину уважно розгляньте себе. Що б ви хотіли підкреслити у вашій фігурі? А що хотілося б приховати? І ось тільки після розгляду себе, коханої, відправляйтеся купувати купальник — тепер ви точно знаєте, яким він має бути.

Якщо купальник уже придбаний, залишилося подбати про вміст пляжної сумки. У ній має бути відповідний для вашого типу шкіри сонцезахисний крем і пом'якшувальний лосьйон після засмаги. Добре було б придбати крислатого капелюха або пляжну парасолю.

Ну що ж, тепер ви готові до пляжного дефіле. Впевненість у своїй чарівності і захоплені погляди на вашу адресу будуть найкращою компенсацією тих зусиль, які були вами витрачені, щоб підготуватися до пляжного сезону.

 

Як не згоріти на сонці?

Літо, сонечко, море, пісочок, довгоочікувана та омріяна відпустка… Усі ми добре знаємо, що таке згоріти в перший день відпочинку. Як же засмагати правильно, щоб не було «мучительно больно за безвременно обгоревшую тушку»? Як отримати бажаний шоколадний відтінок, але не згоріти й не «облізти» при цьому?
Засмага — це захисна функція організму. Рятуючись від небезпечної дії ультрафіолету, шкіра створює захисний бар’єр з пігменту меланіну, саме він надає шкірі красивого шоколадного відтінку. При регулярних сонячних ваннах з’являються ранні зморшки, родимки, пігментні плями. Не рідкість і загострення різних захворювань, найстрашніше з яких — рак. Тому потрібно вміти захищатися від сонця.

Тож правило перше. Засмагати слід лише в певний час, а саме — вранці (з 8-9 до 11) або ближче до вечора (з 16-ої години дня до 19-ої години вечора). Звичайно, в цей час сонце не таке активне і яскраве, тому вам знадобиться трішки більше часу для того, щоб засмагнути.

Почервоніння — перша ознака опіків. Якщо ж усе-таки ви згоріли, змастіть уражені ділянки «Пантестіном» (гель), сметаною чи сирою картоплиною (кільця), її також можна потерти на тертушці. Закривайте одягом ці ділянки від сонця декілька днів.

Правило друге. Не поспішайте загоріти в перший день. Для початку вистачить 15-20 хвилин. А потім поступово збільшуйте час перебування на сонці.

Правило третє. Використовуйте сонцезахисний крем, причому робити це потрібно не тоді, коли ви вийшли на сонце, а за 10-15 хвилин до того. І не думайте, що коли ви в морі, то не згорите. Навпаки. Піт захищає шкіру від ультрафіолетових променів, бо містить уроканову кислоту, яка швидко поглинає УФ-випромінення. Але крапельки поту і води на сонці діють як лінзи, підсилюючи дію ультрафіолету, тому шкіра швидко згорає навіть у воді та під час вітру. Використовуйте крем до того, як зайшли у воду, та після купання. Крем обирайте в залежності від типу вашої шкіри та ступеня захисту. Якщо у вас дуже світла і чутлива шкіра, ви швидко згораєте, обирайте крем з високим рівнем захисту. При нанесенні засобів особливу увагу звертайте на ніс, щоки, лоб, вуха, шию та плечі, які згорають у першу чергу. Носіть сонцезахисні окуляри, так ви не будете мружити очі й уникнете так званих «гусячих лапок» у зовнішніх куточках очей.

Деякі представниці прекрасної половини людства в гонитві за модою будь-що прагнуть до рівномірної засмаги, оголюючи інтимні частини тіла. Проте загоряти топлес небезпечно — пряма дія сонячних променів на жіночі груди та сіднички (дуже ніжні та уразливі частини тіла жінки) підвищує ризик розвитку раку шкіри.
Правило четверте. Обгоріти можна не лише під прямими променями, вони відбиваються від піску, стін, сусіда, води. Під пляжною парасолею також можна згоріти. Накривайтеся рушником. Бережіть голову, носіть кепку (краще з козирком). Пам’ятайте: сонячний удар є великою небезпекою для всього організму.

Правило п’яте. Пийте більше води, соків, компотів, їжте легку їжу — свіжі фрукти, овочі. Але категорично протипоказано на сонці в спеку вживати алкоголь.

Правило шосте. Не засніть, засмагаючи. Інакше всі ваші зусилля підуть шкереберть.

І запам’ятайте: до всього потрібно підходити з розумом, усе добре в міру!


Автор: Сторінку підготувала Роза ТУМАНОВА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 травня 2012, 13:34 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації