Вхід | Реєстрація

Для спорудження Святопокровського храму потрібні будівельники

За кілька днів поновлюються роботи з будівництва Святопокровської церкви в Кобеляках.

Як відомо, міська влада виділила земельну ділянку під зведення храму ще кілька днів. Збудувати його вирішили на історичному місці. Там храм стояв до того, як його зруйнували більшовики. Секретар міськради Сергій Галушко з цього приводу сказав:

— Депутати без будь-яких застережень і дискусій виділили землю під відновлення цієї православної церкви. Адже це наша духовність, наша історія. Взагалі, політика міської влади Кобеляк у цьому питанні ґрунтується на тому, щоб іти назустріч всім релігійним громадам. Адже віруючі люди, як правило, є моральними, відповідальними, добропорядними громадянами, духовним стрижнем суспільства.

Із кінця 90-х в Кобеляках розпочалось відновлення колись зруйнованих церков. Першою ластівкою став Святомиколлаївський храм. Потім збудували церкву Юрія Переможця і каплицю Всіх Святих. Нині відновлюється Святопокровська церква. Відведена ділянка під спорудження греко-католицького храму.
У свій час багато дискусій, у тому числі і серед депутатів, викликало прохання частини вірян про виділення ділянки для побудови культової споруди Свідків Ієгови. Чимало людей було проти. Та все ж землю виділили, і нині ця споруда та прилегла до неї територія приємно вражають своєю впорядкованістю.

До 1936 року в Кобеляках було шість церков. П’ять із них зруйнували більшовики, а шосту, Успенську, знищили, відступаючи у 1943 році, німці. Усі ці храми належали виключно православній церкві Московського патріархату. Іншого просто не було. Діяла в місті і синагога. Вона знаходилась на території нинішнього ТОВ «Зоря».

Більшість кобелячан з ентузіазмомо поставились до ідеї відновлення Покровської церкви. Вони охоче роблять пожертви грошима, будматеріалами, безкоштовно працюють на будівництві.

Але є одна проблема. Зараз для проведення робіт терміново потрібні кваліфіковані будівельники та підсобні робітники. Можливо, хтось із таких людей прочитає цю статтю і зробить свій внесок у відновлення християнської святині, попрацювавши на будові безкоштовно.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 травня 2012, 14:20 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації