Вхід | Реєстрація

Спірним стало дванадцяте питання

9 грудня 2009 року відбулася двадцять перша сесія Гадяцької районної ради п’ятого скликання. У її роботі взяли участь голова райдержадміністрації депутат Полтавської обласної ради І.В. Гулей, міський голова, сільські голови, керівники управлінь і відділів райдержадміністрації, підприємств, установ і організацій. Вів сесію голова районної ради А.Г.Цимбал.
На розгляд сесії були винесені 20 питань, включаючи «Різне». Серед них Програма економічного і соціального розвитку району на 2010 рік, внесення змін до районного бюджету на 2009 рік (виділено кошти на розвиток хокейної команди «Гадяч», на будівництво водогону у с. В. Будища та ремонт приміщення сільгоспуправління). З початку депутати були дружні та одноголосні у обговоренні та прийнятті рішень по одинадцяти питаннях. А ось на дванадцятому згадали про своє призначення і таки змусили голову районної ради похвилюватися. Через крик у залі засідань депутати не чули ні одне одного, ні навіть самих себе. Таке буває край рідко (згадалася перша сесія районної ради, де оговорювали кандидатури на посаду голови районної ради). Дванадцятим питанням у порядку денному було затвердження списку народних засідателів Гадяцького районного суду. Всі погоджувалися, що люди, які мають право бути народними засідателями, повинні бути з відповідною освітою, життєвим досвідом, авторитетом у місті і районі. Той список кандидатур, який потрібно було затвердити, викликав у депутатів багато запитань, навіть обурення. Відтак внесено пропозицію переглянути список кандидатур до наступної сесії і голосувати по кожній з них окремо.
Хвиля емоцій перенеслася і на вирішення питань про погодження клопотання ТОВ „Укрнадравидобування” та фізичної особи-підприємця В.П. Нікітенка про надання надр у користування з метою розробки корисних копалин місцевого значення. Ці питання також відправлено на доопрацювання, бо спільної думки у народних обранців не було.
Присутня на сесії міський голова Т.М. Савченко ледве дочекалася розгляду питань про вибір та відведення земельної ділянки для розміщення відходів (міського сміттєзвалища) та про облаштування міського кладовища на новому місці. На обговорюванні цих питань депутати заспокоїлися і прийняли рішення міській раді звернутися до райдержадміністрації щодо відведення земельної ділянки для розміщення відходів (міського сміттєзвалища). Щодо облаштування нового кладовища, то земельна ділянка була виділена ще у 1989 році, робочий проект виготовлений у 1990 році. Тож необхідно внести поправки до проектно-кошторисної документації відповідно до теперішніх цін. Враховуючи те, що за 20 років з часу виділення землі для кладовища міськрада не здійснювала ніяких заходів для його облаштування на новому місці (вул. Будька), районна рада вирішила рекомендувати завершити необхідну документацію та в наступному бюджетному році передбачити кошти на облаштування та будівництво міського кладовища.

Активно працювали на сесії районної ради депутати О.М. Березенко (ПР), О.М. Мигаль (СПУ), С.В. Литвиненко (НСНУ), В.О. Глухота (СПУ), М.П. Маслюк (СПУ), С.М. Бондаренко (НСНУ), С.П. Жуковець (УНП), В.О. Нестеренко (Блок Ю. Кармазіна), П.Ф. Пилипенко (БЮТ), С.К. Пономарьов (ПР), Ю.С. Тарахкало (БЮТ), І.П. Доля (Блок Ю. Кармазіна), Д.М. Мотрич (СПУ), Ф. Мамедов (ПР), М.Ф. Торяник (УНП), О.В. Міняйло (ПР).

Автор: Альона Глік, www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 грудня 2009, 13:05 | Гадяч | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації