Вхід | Реєстрація

18 травня - День вшанування памяті жертв Пирогової левади

18 травня - День вшанування памяті жертв Пирогової левади

З нагоди 70-роковин трагедії в Пироговій леваді та у зв’язку з вшануванням памяті невинно убієнних мирних жителів Пирятинського та Гребінківського районів відбувся мітинг-реквієм, відкриття меморіальних стел та презентація книги-памяті «Пирогова левада».

Книга пам"яті " Пирогова левада" – це колективний збірник, документ, до якого долучилися журналісти, і передусім, член Національної Спілки журналістів України, пирятинець Григорій Бажан, який , до речі, першим отримав екземпляр книги.

День 18 травня для жителів Пирятинського та Гребінківського районів особливий, позначений кров’ю наших земляків, які стали жертвами фашистського геноциду в роки окупації. Щороку у Пироговій Леваді, де навесні 1942 року окупанти знищили близько трьох тисяч мирних жителів, проводиться мітинг-реквієм.

Пирогова Левада – це жива незагоєна рана в душах людей, чиї рідні знайшли тут вічний спочинок. Сюди приїжджають поодинці і цілими родинами. Тут плачуть, не ховаючи сліз, і не можуть стримати хвилювання, коли згадують страшну вікопомну трагедію.

З нагоди ювілейних роковин подій Пирогової Левади велопробіг влаштували юні пошуковці Гребінківської ЗОШ № 4 на чолі із педагогами Сергієм Карповичем та Валерієм Кравченком. До речі у цій землі знайшов вічний спочинок дід Валерія Миколайовича – Кацалап Федір Григорович.

На знак вічної пам’яті тисячам наших земляків до підніжжя меморіального знака покладено квіти та відбувся мітинг-реквієм. Вічна пам’ять всім тим, хто лежить в Пироговій Леваді – зазначали учасники мітингу. – Хто не дожив до світлих днів Перемоги.

Щастя, добра і здоров’я нині сужим і живущим під мирним небом неньки-України. Щира вдячність керівництву Пирятинського і Гребінківського районів за вшанування священної пам"яті. Участь у мітингу-реквіємі взяли керівники та громадськість Гребінківщини , від імені яких слово тримав голова РДА Анатолій Вихор.

Після завершення мітингу відбулася поминальна панахида. Бажаючі змогли придбати унікальне документальне видання – книгу " Пирогова Левада".


Автор: Grebenka.com


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 травня 2012, 09:28 | Гребінка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації