Вхід | Реєстрація

По весні хто капусту саджає, хто картоплю, а хто розсадою коноплі займається

По весні хто капусту саджає, хто картоплю, а хто розсадою коноплі займається

Нещодавно працівники сектору карного розшуку Миргородського міськвідділу отримали інформацію про те, що мешканець міста Миргород, раніше неодноразово судимий за незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів, в своєму будинку вирощує рослини конопель.

Після низки проведених відповідних заходів інформація знайшла своє підтвердження і, вже під час проведення огляду домоволодіння, в будинку, на підвіконні приміщення кухні оперативники виявили 17 зелених насаджень рослин конопель, які 54-річний господар дбайливо вирощував у власноруч змайстрованих пластикових горщиках.

Зі слів непрацюючого господаря «конопляного городу» виростив він розсаду рослин конопель з метою отримання сировини для виготовлення наркотичного засобу – марихуани, яку вже протягом останніх 5-ти років постійно вживає шляхом куріння.

Увесь врожай, що був вилучений правоохоронцями, направлений до НДЕКЦ УМВС України в Полтавській області для проведення експертного дослідження.

Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за частиною 2 статті 310 Кримінального кодексу України (незаконний посів та незаконне вирощування конопель). Санкція даної статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

 

Шановні громадяни!

Як відомо, необізнаність із законом не звільняє від відповідальності. Саме тому, вважаємо за свій обов'язок у черговий раз нагадати норми закону та застерегти від необачного кроку. Нагадуємо, що недопустимо висівання та вирощування маку чи конопель без відповідної ліцензії Комітету з контролю за наркотиками МОЗ за погодженням з МВС України. У разі порушення цієї вимоги настає адміністративна або кримінальна відповідальність за незаконні посіви та вирощування снодійного маку чи конопель.

Згідно з ч. 2 ст. 106-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Невжиття заходів землекористувачами або землевласниками на закріплених за ними земельних ділянках щодо знищення дикорослих конопель чи снодійного маку - тягне за собою накладення штрафу на громадян у розмірі від дев'яти до вісімнадцяти, а на посадових осіб - від вісімнадцяти до сорока п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.»

Згідно зі ст. 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення: «Незаконний посів або вирощування снодійного маку в кількості до ста рослин чи конопель у кількості до десяти рослин тягнуть за собою накладення штрафу від вісімнадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних наркотиковмісних рослин.»

Незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку в кількості від ста до п'ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти до п'ятдесяти рослин караються штрафом від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років (ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України).

Незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку чи конопель особою, яка була засуджена за цією статтею, чи яка раніше вчинила один із злочинів, передбачених статтями 307, 309, 311, 317 Кримінального кодексу України, або вчинені за попередньою змовою групою осіб з метою збуту, а також незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку в кількості п'ятисот і більше рослин чи конопель у кількості п'ятдесят і більше рослин, караються позбавленням волі строком від трьох до семи років (ч. 2 ст. 310 Кримінального кодексу України).

Сподіваємось, що наведена вище інформація застереже вас від необачних кроків, а отже, допоможе уникнути проблем із Законом.


Автор: Лариса Петренко, помічник начальника Миргородського МВ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 травня 2012, 18:02 | Миргород | Кримінал
1. Олексій / 21 травня 2012, 18:27
1. Автор пише:
«на підвіконні приміщення кухні оперативники виявили 17 зелених насаджень рослин конопель, які 54-річний господар дбайливо вирощував у власноруч змайстрованих пластикових горщиках.»

Блін, непогані й горшочки помайстрував, не гірші за китайські))))


Змінено 21.05.2012, 18:30
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації