Вхід | Реєстрація

Що можна взяти із собою в Польщу

Що можна взяти із собою в Польщу

Полтавські митники розповіли, які товари можуть ввезти у ручній поклажі туристи-вболівальники на територію Республіки Польща.

Як повідомили у прес-службі Полтавської митниці, фани повинні не забути паспорт, водійське посвідчення (якщо в'їжджати на автомобілі), свідоцтво про реєстрацію та страховий поліс - зелену карту. Якщо ви їдете чужою автівкою, то не забудьте доручення, завірене нотаріусом і перекладене польською мовою.

Товари, призначені для власних потреб та потреб сім'ї, або подарунки ввозяться із звільненням від оподаткування, якщо загальна вартість цих товарів не перевищує 300 євро при перетині кордону на сухопутному транспорті або 430 євро - при перетині кордону на повітряному або морському транспорті. Ліміт грошової суми, що не підлягає обов'язковому декларуванню, складає 10 тис. євро.

На сухопутному транспорті без сплати митних платежів можна ввозити не більше 2 пачок сигарет (40 сигарет), а на морському і повітряному транспорті - не більше 10 (200 штук).

Також фанам дозволили 1 л алкоголю міцністю понад  22%, або 2 л  більш слабкого напою.

Вина можна ввозити до 4 л та 16 л пива (наприклад, максимально можна ввезти 0,5л горілки, 1л лікеру (до 22%), 4л вина та 16 л пива).

Для особистого користування можна ввезти 5 найменших лікарських форм препарату та без проходження санітарного контролю продукти харчування в кількості, що не свідчить про їх торгове призначення.

Свіжі овочі та фрукти не підлягають фітосанітарному контролю у пунктах пропуску, якщо їх кількість не перевищує 5 кг. Також не підлягають даному контролю до 50 шт. зрізаних декоративних рослин.  А от продукти тваринного походження під забороною.

Вболівальникам дозволили взяти з собою 5 домашніх тварин за умови, що вони помічені маркованими мікрочіпами та мають усі необхідні щеплення. При цьому необхідно буде заповнити декларацію про те, що ввезені тварини будуть вивезені назад. Ввезення тварин можливе лише у визначених пунктах пропуску.


Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 травня 2012, 15:43 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації