Вхід | Реєстрація

На Полтавщині з’явилися перші учасники конкурсу «100 кращих товарів України» 2012

На Полтавщині з’явилися перші учасники конкурсу «100 кращих товарів України» 2012

Як відомо, в березні розпочався Всеукраїнський конкурс якості продукції (товарів, робіт, послуг) – «100 кращих товарів України» у 2012 році, який проводиться під патронатом Президента України. Тож на Полтавщині вже з’явилися перші бажаючі позмагатися за право потрапити до «сотні кращих».
Зокрема, в їх числі неодноразовий учасник цього найпрестижнішого змагання з якості, минулорічний лауреат загальнодержавного рівня конкурсу ТОВ «Укрпродснекгруп» (Карлівський район), продукція якого відома споживачам під торгівельною маркою «Вкусняшки от Сашки». Цьогоріч воно представить насіння соняшника обсмажене. Серед бажаючих взяти участь у боротьбі вже відразу два виробники олії. В їх числі ПрАТ «Полтавський олійноекстракційний завод- Кернел Груп», яке представить на суд компетентного журі олію соняшникову дезодоровану виморожену марки П, споживачі купують її під торгівельною маркою «Щедрий Дар», та ТОВ «Амарант» з олією соняшниковою нерафінованою холодного пресування першого віджиму вищого та першого гатунку. У номінації «Продовольчі товари» виявили бажання позмагатися ПП «Амарант-Агро» з яйцями курячими харчовими та СПД –ФО Пшеничний П.В., яке виготовляє макаронні вироби.

В номінації «Товари виробничо-технічного призначення» заявку подало ПАТ «Полтавський турбомеханічний завод», яке представить на конкурс установку компресорну гвинтову стаціонарну ВВУ-5/7.

З’явився і перший учасник в номінації «Роботи або послуги, які виконуються або надаються у побутовій та виробничій сферах» – державне підприємство «Український нуково-дослідний інститут вагонобудування», яке представить на конкурс дослідження та експериментальні розробки в галузі природничих та технічних наук.

Тож хочеться сподіватися, що це лише «перші ластівки» і на Полтавщині ще знайдеться чимало підприємств, які не побояться довести, що їхня продукція чи послуги дійсно якісні.

Поки що не подано жодної заявки в номінаціях «Промислові товари для населення» та «Вироби народних художніх промислів». Також прикро, що ні разу не наважувався взяти участь в змаганні такого висого рівня жоден навчальний чи лікувально-профілактичний заклад області, хоча їхнім колегам з інших областей України неодноразово вдавалося вибороти перемогу й прославити своє добре ім’я на всю державу.

Як і минулого року, оцінювання товарів, робіт та послуг конкурсантів буде проводитися за багатьма критеріями. Це, в першу чергу, якісні показники і конкурентоспроможність продукції та послуг. Також враховуватиметься наявність на підприємстві системи управління якістю, вивчатимуться протоколи випробувань продукції та досліджуватиметься метрологічне забезпечення виробництва. Не останню роль відіграє і екологічний менеджмент підприємства, використання енергозберігаючих технологій тощо. Всього таких критеріїв оцінки продукції затверджено п’ятнадцять, і кожен з них застосовуватиметься на всіх рівнях конкурсу, як регіональному так і загальнодержавному.

Для того щоб оцінювання учасників проходило об’єктивно та неупереджено, буде залучено перехресних аудиторів, тобто наші підприємства будуть оцінювати не лише експерти з Полтавщини, а й з трьох різних областей України. Продукція, яка з гідністю пройде таку складну систему відбору і оцінки, є дійсно якісною і вартою уваги, вона поправу може конкурувати з товарами з Європи.

Засідання регіональної конкурсної комісії відбудеться наприкінці червня, саме тоді й стане відомо, хто представлятиме Полтавщину на загальнодержавному рівні.

Для участі в регіональному етапі конкурсу необхідно подати заявку та сформований пакет документів до регіональної конкурсної комісії. За довідками звертатися за телефоном/факсом: (0532) 56-35-90.
Як відомо, найефективнішою рекламою товарів та послуг є саме практичне підтвердження їх беззаперечної якості та заслужена довіра серед населення.


Автор: Жанна Кущенко, ДП «Полтавастандартметрологія»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 травня 2012, 18:21 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації