Вхід | Реєстрація

В Полтаві «Свобода» провела марш у вишиванках до Дня Героїв

3 травня, полтавська «Свобода», разом із «Соколом» та «Студентською Свободою» організували марш у вишиванках до Дня Героїв. Багато людей відгукнулися на запрошення націоналістів відзначити цей День.

Марш почався від пам’ятнику «слави» до пам’ятника Т. Г. Шевченку, зупиняючись по дорозі на покладання квітів біля пам’ятного знаку «загиблим козакам».

Майже всі присутні були у вишиванках. Попереду колони ішли хлопці з полтавського «Соколу» у військовій формі, тримаючи державний і червоно-чорні прапори. За ними ішла основна колона яка тримала банери «Ідея Вічна» та «23 травня – День Героїв». Ритм задавав хлопець у вишиванці з барабоном. Учасники ходи вигукували гасла «Герої не вмирають – вмирають вороги», «Бандера, Шухевич – Герої України», «ОУН, УПА – державне визнання».

Хода урочисто зупинялась біля пам’ятнику «загиблим козакам» для покладання квітів, де голова полтавської міської організації ВО «Свобода» Роман Чабановський зазначив: « Козаки боролися за вільну, самостійну, незалежну Україну! За таку Україну боролися й герої Холодного Яру, Крутянці, Січові Стрільці, Герої УГА та УНР, Гайдамаки та Партизани Української повстанської армії. Всі вони безперечно були Героями України, вічна шана і пам'ять їм!»

Після покладання квітів колона рушила до пам’ятнику «Великому Кобзареві». Біля Тараса, заступник голови Полтавської обласної організації з питань депутатського корпусу Юрій Бублик зазначив: «Сьогодні наша окупаційна адміністрація не святку День Українських Героїв разом з нами.

Вони служать тим, які нав’яже їм Кремль. В їх лавах і Петро І, і Катерина, і Косіор, і Потьомкін, і сумнозвісний Паскевич – то така влада повинна визнати, що вона є адміністрацією Малоросії, а не України. Ми ж, Українці, повинні знати своїх Героїв і шанувати їх, брати приклад і самими стати тими Героями, які поведуть Україну до перемоги!»

Всі присутні поклали квіти до пам’ятника Кобзареві.

Завершували дійство, виступ знаменитого в Полтаві рок гурту «Дельтова»


Автор: Прес-служба Полтавської обласної організації ВО «Свобода»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 травня 2012, 12:17 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації