Вхід | Реєстрація

У Полтавській області проводяться роботи щодо паспортизації водних об’єктів

У Полтавській області проводяться роботи щодо паспортизації водних об’єктів

У минулому році на території Полтавської області виникло 93 нещасних випадків з людьми на водних об’єктах, внаслідок яких загинуло 88 осіб в тому числі 10 дітей, 7 осіб постраждало. На даний час в області з початку 2012 року сталося 18 нещасних випадків на воді, внаслідок яких 15 осіб загинуло, 1 людина травмована та 5-ро врятовано.  Лише за травень місяць 2012 року на водних об’єктах Полтавщини загинуло 5 чоловік.

З метою завчасної підготовки до купального сезону 2012 року, Управлінням Держтехногенбезпеки у Полтавській області та підпорядкованими підрозділами проводиться комплекс організаційних та практичних заходів щодо попередження нещасних випадків і надзвичайних ситуацій на воді. Взято на облік 73 місця масового відпочинку людей на воді, що розташовані на території області. На даний час проводяться перевірки зазначених місць відпочинку.

За результатами перевірок встановлено, що протягом травня 2012 року власниками, орендарями та директорами водних об’єктів проводиться відповідна робота щодо паспортизації зазначених об’єктів, адже саме вони несуть відповідають за охорону життя  людей  в межах закріпленої за ними  водної ділянки. Наразі  в області вже більше 30 пляжів перевірено та облаштовано відповідно до «Правил охорони життя людей на водних об’єктах», затверджених наказом МНС №272 від 13.12.2001 року.
Так, днями у місті Гадяч КП «Рятувально – водолазною службою» Полтавської обласної ради проводилося обстеження дна акваторії пляжу річки Псел, на якому будуть відпочивати не тільки місцеві жителі, а й діти, які приїдуть на оздоровлення до місцевих оздоровчих таборів. Територія пляжу складає 100 метрів в довжину та 45 метрів в ширину, найбільша глибина до 3,5 метрів. Тож упродовж декількох годин водолази занурювалися під воду аби переконатися, що місце яке відведене для купання - безпечне… За результатами обстеження дна акваторії та очищення його від сторонніх предметів міському комунальному господарству «»Комунсервіс» було вручено відповідні  документами, функціонування пляжів неможливе, а саме: акт водолазного обстеження дна акваторії пляжу, паспорт підводної частини акваторії пляжу, карта виміру глибин акваторії пляжу та акт про усунення з дна акваторії пляжу перешкод.

У випадку коли місця для купання необладнані та непридатні  для купання, а такі місця зазвичай у сільській місцевості, працівниками органу державного нагляду у сфері цивільного захисту та техногенної безпеки виносяться приписи щодо заборони експлуатації зазначених місць, а також встановлюються таблички з написами “НЕБЕЗПЕЧНО” та “КУПАТИСЬ ЗАБОРОНЕНО”.

«Варто пам’ятати, що незабаром настануть літні канікули. Діти без нагляду дорослих йтимуть відпочивати до води, - зазначив начальник Управління Держтехногенбезпеки у Полтавській області полковник служби цивільного захисту Олег Горбенко, - Та на жаль, для декого подібний відпочинок може закінчитись  трагедією. Тож, ЗВЕРТАЮСЯ до всіх громадян: Порушення правил поведінки на воді може призвести до непоправних наслідків!  Батьки, не залишайте без нагляду дітей під час перебування поблизу водойм! Цим самим ви збережете їх життя та здоров’я».


Автор: Управління Держтехногенбезпеки у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 травня 2012, 09:39 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації