Вхід | Реєстрація

50 років — це лише початок

50 років — це лише початок

В спекотний вересневий день 1962 року до бурякового поля, що знаходиться між с. Мала Кохнівка і гранкар’єром під’їхали дві автомашини. З них вийшли 6 чоловік на чолі з генералом. Вони пройшли по полю на порослий ковилем пагорб і про щось радились там хвилин тридцять, після чого поїхали. Наступного дня на поля під’їхали дві вантажні автомашини в яких знаходились вихованці Кременчуцької виправно-трудової колонії. На буряковому полі вони зробили смугу шириною десять метрів під майбутню дорогу, яка вела до пагорба. Цей пагорб вирізнявся тим, що його ніколи не заливала вода, в той час коли інші місця під час частих повеней майже завжди заливалися водою.

Через два дні вихованці Кременчуцької ВТК розпочали будівельні роботи на пагорбі, чим і поклали початок будівництву Кременчуцької виправної колонії (№69).

І ось, 22 травня 2012 року, Кременчуцька виправна колонія (№69) відсвяткувала свій 50-річний ювілей.
Згадати з чого все починалося, побачити який вигляд має колонія сьогодні завітали на святкування півсторічного ювілею колишні начальники установи. Із сльозами на очах і ностальгічним поглядом Олександр Петрович Біжко, який працював начальником із 1974 по 1978 роки згадував ті буремні роки.

— Коли працював начальником, змінився режим у колонії – із загального на суворий. Звичайно ж змінився і контингент засуджених. За ці 4 роки ми побудували їдальню, іще один гуртожиток, розбудовували промислову зону. Що я хочу відмітити сьогодні – такої чистоти на території колонії у нас не було. Нас постійно сварили за те, що валялись шматки металу, дерева, а зараз – все блищить чистотою, — розповідає Олександр Петрович.

Привітати із «золотим ювілеєм» своїх колег і товаришів прибули члени колегії управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області на чолі з начальником управління генерал-майором внутрішньої служби Миколою Ісаєвим. Також на урочистостях були присутні представники органів місцевого самоврядування, органів державної і виконавчої влади, з якими тісно співпрацює установа.

У своєму вітальному слові заступник мера міста Кременчук Віктор Калашник порівняв працівників колонії із лікарями та вчителями, тому що вони «лікують» членів нашого суспільства. Та запевнив, що міська влада буде робити все для комфорту своїх жителів – працівників колонії.

Кращих співробітників установи було нагороджено відзнаками центрального апарату пенітенціарної служби, управління ДПтСУ області, органів місцевого самоврядування та органів внутрішніх справ.
Святковий настрій присутнім подарували творчі колективи міста та талановиті співробітники установи у святковому концерті.


Автор: Прес-служба управління ДПтСУ в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 травня 2012, 15:31 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації