Вхід | Реєстрація

Незабаром хлібопекарі порадують споживачів новими видами продукції

Незабаром хлібопекарі порадують споживачів новими видами продукції

30 травня відбулося ювілейне засідання обласної дегустаційної комісії, яка працює на базі ДП «Полтавастандартметрологія» вже 10 років поспіль. Цього разу 7 підприємств нашої області представили на суд компетентних дегустаторів 24 види нової продукції та три види випічки, яка вже протягом тривалого часу з успіхом реалізовується у торгівельній мережі, але виробники вирішили внести до її рецептури ряд доповнень та змін.

Свою продукцію представили ПП «Полтавський хлібозавод «Південний», ПП «Хорольська мехпекарня», ТОВ «Полтавахліб», ПАТ «Комсомольський хлібозавод», ТОВ «АПК Докучаєвські чорноземи» Карлівський хлібозавод, ПАТ «Кременчуцький хлібокомбінат» та ТОВ «Кременчуцька харчосмакова фабрика».

E числі нових розробок хлібопекарів 3 види хліба, 6 видів печива, 12 видів різноманітної здоби, а також тістечка, торт і навіть, цукерки та начинки.

Зокрема, ПП «Полтавський хлібзавод «Південний» представило на суд комісії хліб «Батон житній заварний», виготовлений із застосуванням житнього борошна та солоду. Виріб має апетитний вигляд та корисний для організму.

ПП «Хорольська мехпекарня» з поміж іншого, представило нову рецептуру «Перепічка по-домашньому», вона має оригінальну форму завдяки застосуванню «ручного плетіння». Крім того, підприємство сміливо поекспериментувало із гірчичною олією, яка надала його виробам оригінального смаку та покращила їх споживчі властивості.

ПАТ «Комсомольський хлібозавод» розробило рецептуру нового печива «Канель», що в перекладі означає «кориця», виготовляють його з натуральних складників. Особливістю ще одного нового виду продукції «Лідія» - є те, що випікається він у вигляді рулета, який потім ріжуть на шматки і складають у торт.

Відразу 12 нових видів продукції представило ТОВ «АПК Докучаєвські чорноземи» Карлівський хлібозавод, в числі яких і цукерки власного виробництва на зразок «пташиного молока».

Два нових види хліба у зручній для споживача упаковці привезло ПАТ «Кременчуцький хлібокомбінат», а представники ТОВ «Кременчуцька харчосмакова фабрика» ознайомили своїх потенційних клієнтів з перевагами макової начинки власного виробництва.

Очолила обласну дегустаційну комісію заступник голови Полтавської облдержадміністрації Олена Адамович. Вона звернула увагу присутніх на те, що порівняно з минулими роками, якість хлібобулочних виробів, які надходять у торгівельну мережу області значно покращилася, тож необхідно і надалі працювати в цьому напрямку. Зокрема, кожне підприємство повинно мати в своєму арсеналі види продукції з натуральних складників, які без ризику для здоров’я могли б споживатися всіма категоріями населення, в тому числі, дітьми, вагітними та хворими. Також слід приділити належну увагу просвітницькій роботі серед населення через засоби масової інформації, адже пропозицію породжує попит і від того, який товар буде найбільш затребуваним споживачами залежатиме політика кожного хлібопекарного підприємства.

Також до складу обласної дегустаційної комісії увійшли представники ДП «Полтавастандартметрологія», обласної санепідемстанції та обласної асоціації «Полтавахліб».

Члени дегустаційної комісії не лише розглянули рецептуру представленої продукції, а й ознайомлися з походженням використаних інгредієнтів, технологією виробництва того чи іншого виду випічки, застосуванням підприємствами харчових добавок тощо. Особливий акцент було зроблено на необхідності контролю за якістю сировини, яку використовують виробники, адже нерідко вона не лише не відповідає вимогам стандартів, а й містить заборонені барвники, консерванти та інші синтетичні складові.

Крім того, на засіданні комісії йшлося про важливість проведення періодичного лабораторного контролю готової продукції та нормування вмісту начинки у виробах, де вона передбачена рецептурою, адже зазвичай її кількість «лежить на совісті виробника».

Майже всі представлені «новинки» отримали дозвіл на поставлення на виробництво, і вже найближчим часом ними зможуть поласувати усі бажаючі, хочеться сподіватися вони припадуть їм до смаку.


Автор: Жанна Кущенко, ДП «Полтавастандартметрологія»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 травня 2012, 14:48 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації